İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi!

İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs salgınına rağmen Kanal İstanbul Projesi kapsamında gerçekleştirilen ihaleye tepki gösterdi.

İhale çıkan projeye sert tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan korona virüsü salgınıyla ilgi yeni açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, "korona krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun" dedi.

Salgınla ilgi yeni açıklamalarda da bulunan İmamoğlu, hükümetten sokağa çıkma yasağı konusunda Türkiye genelinde olmasa bile İstanbul için bir çalışma beklediklerini ifade etti.

İmamoğlu, "50 bin aile sadece İBB'ye sosyal yardım için başvurdu. Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi bize göre ucube projelere harcamak yerine kaynaklarımızı halkımızı için neden harcamıyoruz?" dedi.

"UCUBE PROJE"

Kanal İstanbul projesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi yapıldığını, yol ihaleleri için de 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldığını vurgulayan İmamoğlu şu şekilde konuştu:

Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan ya da iş yeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insan var, Türkiye'de ve İstanbul'da.

Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı?

Korona krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun"

İlgili Haberler