IMF'den korkutan Türkiye yorumu

IMF'den korkutan Türkiye yorumu
Son iki yıldır Türkiye'ni büyüme tahminlerini aşağıya doğru revize eden IMF, "“Aşırı ısınmaya dair birçok işaret ortaya çıktı" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin 2018 ve 2019 yılları için büyüme tahminlerini aşağı doğru revize eden Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) açıklama geldi: “Aşırı ısınmaya dair birçok işaret ortaya çıktı. Cari açık genişledi, enflasyon yükseldi. Dolayısıyla, sürdürülebilir olmayan büyümenin yavaşlayacağını bir süredir öngörüyorduk.”

IMF Araştırma Departmanı Direktörü Gian Maria Milesi-Ferretti, Türkiye ekonomisinin geçen yıl politika desteğiyle yüzde 7.4 büyümesinin ardından yavaşlamasının doğal olacağını vurgulayarak, “Türkiye’nin bu yıl yüzde 4.2 ve gelecek yıl yüzde 3.9 büyümesini bekliyoruz” dedi.

IMF’nin son raporunda ‘finansal şartların Türkiye gibi dış açığı yüksek ülkelerde sıkılaşmaya devam ettiği’ vurgulanmıştı.

IMF nisan ayında yayınlanan raporundaysa, Türkiye’ye yönelik büyüme beklentisini 2018 için yüzde 4.4, 2019 için yüzde 4 olarak açıklanmıştı.Milesi-Ferretti, Türkiye’ye yönelik büyüme beklentilerinin aşağı çekilmesinde, global finansal şartlarının sıkılaşması, artan petrol fiyatları ve Türk lirasındaki değer kaybının etkili olduğunu aktardı.