Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

İmkânsız Periler!

Gün geçmiyor ki, bir kız çocuğumuz  “Ben okumak istiyorum” diyerek gözyaşları içinde haberlere konu olmasın. Modern Türkiye’mizde halen her 9 kız çocuğundan birisi maddi yetersizlikler nedeniyle okula gidemiyor ve bu sayı araştırmalara göre 1 milyon civarında. Tam da bu araştırmalarla ilgili uzun zamandır almak istediğim bir kitap vardı. Nihayet edindim.
Muşlu Leyla, Adanalı Eylem, Trabzonlu Tuba ve diğerlerinin hayata tutunma hikâyesi  “İmkânsız Periler” ! Metro Group ve satış şirketlerinin, Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği içinde yürüttüğü Metro Group’un çağdaş kızları projesi  “İmkânsız Periler” başlığı altında işte böyle kitaplaştırılmış.

Edindiğim bilgi ve araştırmalara göre, Metro Group yetkililerinden Nurdan T. Tekeoğlu, ÇYDD’nin Başkanı Türkan Saylan’ın da katkılarıyla kısa sürede gerekli altyapıyı tamamlamış ve kız öğrencilerimizin burslu okutulmasına imkân sağlamışlar.

Ekip bununla da yetinmemiş, 1000 kız öğrenci arasından seçtikleri en başarılı olan öğrencileri Adana, Bursa, Bodrum, Antakya, Antep, Osmaniye, İzmir, Trabzon, Konya, Muş vb. gibi il il gezerek tespit etmiş, görüşmüş ve onların hikâyelerinden yola çıkarak, imkânsızlıklar içerisinde birer sevgi çiçeği gibi açan bu çocukların hikâyelerini, okuma arzu ve sevdalarını  “İmkânsız Periler”  adı altında tamamen amatör bir ruhla kitap haline getirmişler. Tüm ekibin katkılarıyla ortaya çıkan bu müthiş çalışmanın geliri yine zoru başarmaya çalışan kızlarımızın eğitimine yardım amacıyla kullanılacak. Kitap, Metro, Real mağazaları ve D&R mağazalarında satışa sunuluyor. Sadece 10 TL ödeyerek tamamen sosyal sorumlulukla, yardımlaşma ve paylaşma anlayışıyla yola çıkan ekibin bu çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Ben de köşemden destek verebilmek için siz değerli okurlarımla paylaşmayı uygun gördüm. Bizlerin de çorbada tuzu olsun istedim.
Böylesi güzel, özel ve kutsal bir çalışmaya emek veren tüm insanları tek tek kutlamak lazım... Tümbek çeşitli yayın organları ve dergilere açıklamalarında; “Çocuklar için gerekli olan ücreti yatırıp kenara çekilip beklemeyi içimize sindiremezdik, yeni bir şeyler ortaya koymalıydık ve onların sosyal hayatlarına daha fazla katkı sağlamalıydık” demiş. Ama tüm bunların meydana gelmesindeki en önemli uyaran şu olmuş; Nurdan Tümbek, Milliyet gazetesinde Meral Tamer’in köşesinde yayımladığı Ağrı’da askerliğini yapmakta olan Mahfuz isimli bir erin vatani görevini yaparken asker maaşı olarak verilen 24 TL’nin 20 TL’sini  “Baba Beni Okula Gönder”  kampanyasına bağışlaması ile ilgili yazıyı okuyup çok etkilenmiş ve bunun sonucunda daha büyük bir projeyi hayata geçirmek üzere Metro Group olarak Meral Tamer’e ulaşmışlar. ÇYDD’nin de katkılarıyla proje hayata geçmiş. Önce Muş’a gidilmiş ve sonra birçok ilimize. Hikâye hem yürekleri burkuyor, hem de yürekten desteklenmeli dedirtiyor.
Ayrıca kitabın Bodrum’da tanıtılan aynı isimli bir de belgeseli var...
Proje 2 yıldır sürmekte ve 1000 kızımız artık hayallerinin peşinden koşuyor. Daha çok kızımızı hayalleriyle buluşturmaya var mısınız? O zaman bizler de birer kitap alarak destek olalım. Olalım ki imkânsızları başarabilsinler. Sevgiyle kalın...

Yazarın Diğer Yazıları