Apple, iPhone SE 3’ün tanıtılmasıyla o model güncellemeleri sona erecek!

Apple, iPhone SE 3’ün tanıtılmasıyla o model güncellemeleri sona erecek!
Apple, iPhone SE 3 modelinin çıkış yapması ile ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir modelin fişini çekecek. İşte ayrıntılar...

Apple, iPhone SE 3 ile o modeli rafa kaldıracak

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Canalys rapor yayınladı. Yüzde 22’lik pazar payı ile dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Apple, çok yakında uygun fiyatlı iPhone SE 3 modelini kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Uzunca bir süredir iddialarla ve raporlarla gündemde olan cihazla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar…

Apple, iPhone SE 3 ile o modeli rafa kaldıracak

Apple’ın iPhone SE 3’ü piyasaya süreceği tarih henüz belli değil. Ancak sektörde güvenilir sızıntıları ile ön plana çıkan kaynaklara göre cihaz, bu ay içerisinde tanıtılacak. Hatta öyle ki Apple, akıllı telefonun tanıtım tarihinin yaklaşması ile ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir model için kritik bir karar aldı.

iMore’un raporuna göre Apple, iPhone SE 3’ün tanıtılmasının ardından 2020’de piyasaya sürülen iPhone SE 2‘nin üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor. Zira akıllı telefon, şubat ayından bu yana Apple Store ve üçüncü taraf satıcılarda kısıtlı stoklarla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Cihazın bazı yerlerde tamamen tükendiğini de belirtmekte fayda var.

Tabii stok sıkıntısı denince akla ilk etapta küresel çip krizi gelebilir. Ancak sızıntıları ile bilinen analist John Donovan’ın iPhone SE 3’ün fiyat konusunda mevcut modelden 100 dolar daha ucuz olacağını açıklaması, bu durumun Apple’ın kararı olduğunun en büyük göstergesi.

Hatta geçtiğimiz yıl iPhone 13 serisinin çıkış yapmasının ardından iPhone SE 2’nin 256 GB’lik sürümünün üretimi sonlandırılmıştı. 64 GB ve 128 GB sürümlerinin halen satıldığını belirtelim.