İnce: "Tekme atandan hesap sormazsam..."

İnce: "Tekme atandan hesap sormazsam..."
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde vatandaşlara seslendi. İnce, konuşmasında Soma faciasında yaşananları hatırlatarak, "Tekme atana hesap sormazsam namerdim" dedi.

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Soma'da kısa bir konuşma yaptı. İnce Soma maden kazasında hafızalara kazınan 'tekme atma' olayı ile ilgili olarak "O tekme atma olayı vardı ya o tekme. O benim ciğerime oturmuştu. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim" diye konuştu.

İnce, burada yaptığı kısa konuşmasında “Bugün Soma’nın acı günü, yas günü. Türkiye’nin acı, yas günü. Maden şehitlerimizin bazılarının oğlu oradaydı bazılarının eşi oradaydı. Oğlu orada olanların ellerinden eşi orada olanların ellerinden öpüyorum. Onlara sabır diliyorum. Şunu söyleyeyim; Farkındaysanız 4 Mayıs’tan bu yana hep Türkiye’yi barıştırmak için hep Türkiye’yi bir arada tutmak için, uzlaştırmak için çaba sarf ediyorum. Asla intikam ve rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç o tekme atma olayı vardı ya o tekme. O benim ciğerime oturmuştu. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim. Bir evde anne varsa önce bayat ekmek yenir bir evde anne yoksa taze ekmek bayat gelir. Annelerimiz için çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler