İnce'nin kullandığı 'Yenilikçi Hareket' kitabının hikayesi

İnce'nin kullandığı 'Yenilikçi Hareket' kitabının hikayesi
Kırşehir'de miting düzenleyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Pensilvanya iddialarına belge olarak, TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün kitabını gösterdi. Peki o kitapta neler vardı? İşte o kitabın hikayesi...

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’le görüştü" iddialarını yineleyen Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün kaleme aldığı "Yenilikçi Hareket" isimli kitapta yer alan; 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen’in görüştüğünün yazıldığı bölümlere dikkat çekti.

Cumhuriyet'in haberine göre;  Muharrem İnce belge olarak gösterdiği o kitapta neler vardı, kitap toplatıldı mı? İşte İnce'nin belge olarak gösterdiği o kitap ve AKP yandaşı Nasuhi Güngör 'ün hikayesi.

Muharrem İnce Kırşehir mitinginde Erdoğan'a şu yanıtı verdi;

"SENİN ARKADAŞIN YAZDI"

 "Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin" dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör . 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."

Nasuhi Güngör'ün Yenilikçi hareketlitabında başka neler vardı?

TOPLATMA KARARI YOK AMA PİYASADA BULUNMUYOR

Nasuhi Güngör ' Yenilikçi hareket '  kitabını 2001 yılında yazdı.“Yenilikçi Hareket. Yeni Dünya Düzeni ekseninde bir değerlendirme”. Eylül 2001'de basıldıktan sonra  yeni baskı yapılmadı. Hakkında toplatma kararı da bulumayan kitaba piyasada ulaşmak mümkün değil.

KİTABA DAVA YOK ALINTILAYAN GAZETECİYE DAVA AÇILDI

Gazeteci Mustafa Hoş,  Erdoğan'ın biyografisini anlattığı ve hakkında 6 ayrı dava açılan  BİGBOSS kitabındaNasuhi Güngör 'ün “Yenilikçi Hareket. Yeni Dünya Düzeni ekseninde bir değerlendirme” kitabından alıntı yaparak “Erdoğan’ın dış güçler sayesinde iktidara geldiği vurgulanıyor” cümlesini ve konuyu kitabına taşımıştı. Tayyip Erdoğan’ın başvurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği iddiasıyla Mustafa Hoş’un ifadesine başvurmuş, Mustafa Hoş’un TCK 299’a göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

 DAVUTOĞLU'NA 'SARAY DARBESİ'NDE DE GÜNGÖR'ÜN İZİ VAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan "Pelikan" krizinden sonra AKP'nin olağanüstü kongre kararı alması ve Davutoğlu'nun koltuğu bırakması sonrası da Nasuhi Güngör gündeme getirmişti.

20 Nisan’da A Haber’de yayınlanan "Toplumsal Hafıza" programına katılan Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör , "Artık AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam edemez” demiş ve bu sözler Star gazetesinden kovulmasına neden olmuştu. Ardından da TRT binasına girişinin bile yasaklandığı haberleri medyaya düşmüştü.Başta programa katılan bir diğer isim olan Yeni Akit yazarı Serdar Arseven olmak üzere, birçok yandaş isim deNasuhi Güngör 'ü "fitne çıkarmakla" suçlamıştı. Öyle ki "Pelikan dosyası" ilk ortaya çıktığında da yine bu işte de Nasuhi Güngör 'ün parmağı olduğu iddia edilmişti.

İlgili Haberler