Çin hile ve hırsızlıkla suçlandı

Çin hile ve hırsızlıkla suçlandı
İngiliz İç İstihbarat Teşkilatı (MI5) ve ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hedefine Çin'i aldı. Uzun süredir Çin'in sosyal ağlarını kontrol eden MI5 ve FBI, Çin'in kişisel verileri çaldığını ve teknolojik hileler yaptığını söyledi.

İngiliz İç İstihbarat Teşkilatı''nın şefi Ken McCallum ve ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Chris Wray tarafından halka açık olarak gerçekleştirilen toplantıda, Çin’in kişisel haklara ve fikri mülkiyetlere olan casusluğu ele alındı. 

“Made in China 2025” programının Batılı ülkeleri kopyalamak üzere kurulduğunu söyleyen yöneticiler, Çin’in yasadışı faaliyetler olmadan kendi teknolojisini üretemeyeceğini söyledi.

MI5 Şefi Ken McCallum’un açıklamasına göre son teknoloji, yapay zeka, ileri araştırma veya ürün geliştirme ile ilgilenen uzmanlar, mutlaka Çin hükümetin dikkatini çektiğini duyurdu. “Eğer bu alanlarda patentiniz varsa, teknik bilginizin Çin Komünist Partisi için maddi açıdan ilgi çekicidir” dedi.

FBI, Çin pazarında satış yapan Apple ve Tesla gibi Amerikan şirketlerin de tehlike altında olduğunu ifade etti. MI5 Şefi Ken McCallum, Batı’nın uzmanlığını, teknolojisini ve araştırmasını çalmak için onlarca yıldır büyük bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.

Çin hükümeti, siber teknolojileri büyük çapta hile ve hırsızlık yapmanın yolu olarak görüyor. Çin pazarında bir varlığınız varsa veya var olmaya çalışıyorsanız, düşündüğünüzden daha fazla ilgiye maruz kalacaksınız.

İlgili Haberler