İngiliz ordusundan sosyal medya tugayı

İngiliz ordusundan sosyal medya tugayı
İNGİLİZ ordusu, sosyal medyayı kullanarak psikolojik operasyonlar yapacak tugay seviyesinde yeni bir birim kuruyor. Resmen nisan ayında göreve başlayacak 77. Tugay’daki tüm askerler Twitter ve Facebook gibi sosyal medyada uzman olacak.

Facebook-Twitter tugayı

İngiliz ordusu, sosyal medyayı kullanarak psikolojik operasyonlar yapacak tugay seviyesinde yeni bir birim kuruyor.İngiliz ordusunda ilginç bir birim hayata geçiyor. Sosyal medya üzerinden psikolojik operasyonlar yürütecek olan birimin mensupları önümüzdeki haftalarda belirlenecek. 77. Tugay, resmen nisan ayında faaliyete başlayacak. Tugayda görevli tüm askerler Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanıp savaş zamanı halk üzerinde psikolojik operasyonlar yapmakta uzman olacak. Böylece bilgi çağında hem düşmanların propogandalarına yanıt verilmesi hem de savaş bölgesinde halkın İngiliz ordusuna destek sağlaması hedefleniyor. 77. Tugay’ın idari merkezi Hermitage köyü olacak. Tugayda mevcut askerlerin yanı sıra yedek askerler de görev yapacak.

2. Dünya Savaşı’ndan esinlenildi
İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter yeni tugayları ile “daha akıllı” operasyonlar düzenlemek istediklerini söyledi. BBC muhabiri Jonathan Beale, İngiliz ordusunun Afganistan’daki deneyiminden önemli dersler çıkardığını aktardı. Beale’e göre bu derslerin başında da, savaşların zadece askeri güçle kazanılmadığı geliyor. Yeni tugayın esin kaynağı ise İkinci Dünya Savaşı’nda Birmanya’da savaşan Çinditler. Bu gerillalar, Kuzey Birmanya ormanlarında kendilerinden çok daha güçlü Japon güçlerini, önce iletişim ağlarını hedef alarak önemli kayıplara uğratmıştı. ABD ve İsrail ordularının zaman zaman sosyal medyayı kullanarak psikolojik operasyonlar yaptığı, Rus ordusunun Kırım ilhak edilirken benzer teknikler kullandığı biliniyor.