İnsani yardım konvoyunu vurdular

İnsani yardım konvoyunu vurdular
Reuters, insani yardım taşıyan bir konvoyun, Kilis’ten Suriye’ye girdikten sonra sınırda vurulduğunu bildirdi

Ajansa konuşan İHH yardım görevlilerine göre kamyonlar bir hava saldırısının hedefi oldu. Anadolu Ajansı ise saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını, 20 TIR'ın da yandığını duyurdu

2-193.jpg

Suriye'de Halep'in kuzeyinde bulunan Azez ilçesindeki göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında tırların isabet alması sonucu 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı, 20 tırın yandığı bildirildi.

3-124.jpg

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhaliflerin denetimindeki Halep'in Azez ilçesinde bulunan Suriyeli göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında tırlar isabet aldı.

Saldırıda 7 tır şoförünün öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını kaydeden kaynaklar, “Ruslar yardım tırlarına saldırdı. Saldırıda 20 tır yanarak kül oldu. Çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldi” dedi.

5-028.jpg

 

Ayrıca muhalif gruplardan Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Zekeriya Karslı da “Yardım tırlarına Rus savaş uçaklarının saldırdığını” söyledi.

İHH yetkilisi Mustafa Özbek, Reuters'a yaptığı açıklamada, “Yangını söndürmeye çalışıyoruz. Kamyonlar bizim değil ve kimin bombaladığı hakkında da bilgimiz yok” dedi.

 

'RUS UÇAKLARI VURDU' İDDİASI

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı. Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçları nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor.

Suriye savaş uçakları bölgede sık sık muhalifleri hedef alıyor. Son dönemde Rus savaş uçakları da saldırılar düzenlemeye başlamış ve dün Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağı Türkiye tarafından düşürülmüştü.

 

2-192.jpg

1-249.jpg