İnstagram'dan devrim gibi yenilik

İnstagram'dan devrim gibi yenilik
Sosyal medya platformlarından olan İnstagram'a TikTok'taki bir özellik olan 'gönderi sabitleme' özelliği getiriliyor. Ayrıca sadece İnfluenserlarda kullanılan 'ürün etiketleme' özelliği de yakında tüm İnstagram kullanıcıları tarafından etkin bir şekilde kullanıma geçecek.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; Instagram''da, gönderilere ürün etiketi koymak artık influencer(Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarıyla binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşan kişiler)lve markalara özel bir durum olmaktan çıkıyor. Az takipçiye sahip hesaplar dahi bir ürünü arkadaşlarına ve takipçilerine önerebilecek. Elbiseler, elektronik aletler, takılar ve benzeri tüm ürünlere etiket ekleyebilme özelliği aktifleştirilecek.

İnstagram''a gelmesi beklenen bir diğer özellik ise ''gönderi sabitleme''. Instagram, en büyük rakiplerinden biri olan TikTok’un gönderi sabitleme özelliğiyle ilgili testlere başladı. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı gönderi sabitleme özelliğiyle kullanıcılar istedikleri paylaşımı profillerinin en üstünde görünecek şekilde ayarlayabilecek. Özelliği kullanmak için gönderinizin sağ üstünde yer alan üç nokta menüsüne tıklamanız ve ‘Profilinize sabitleyin’ seçeneğini seçmeniz yeterli olacak. 

Testlerine başlanmasının ardından Alessandro Paluzzi tarafından fark edilen bu yeni özellik, şirket tarafından da onaylandı. Meta sözcüsü TechCrunch’a attığı e-postayla “İnsanların profillerinde gönderi öne çıkarmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler