İntihar saldırısında siyasi zafiyet var!

İntihar saldırısında siyasi zafiyet var!
Ağrı’da 2 askerin şehit olduğu saldırı istihbarat ve güvenlik önlemi yetersizliğini gündeme getirdi

GüvenlIk zafiyeti!

Yurt Partisi lideri Tantan, “Oslo’daki müzakerenin ses kaydında dönemin MİT Müsteşarı A.G, PKK’nın her yanı patlayıcıyla doldurduğunu itiraf etti” dedi.

Siyasi zafiyet yaşanıyor

Bu olayın güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğunu belirten Tantan, “Raporlar doğrultusunda gerekenleri uygulamaya sokmayan siyasi zafiyet var” diye konuştu.  

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan  2 askerimizin şehit 31 askerimizin de yaralandığı olayla ilgili, “Bölge PKK’ya teslim edilmiştir” yorumunu yaptı.

Terör örgütü PKK’nın Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenlemesiyle 2 asker şehit, 31 askerimizin de yaralanması “Güvenlik ve istihbarat birimlerinin hatası var mıydı?” sorusunu da beraberinde getirdi. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Bu vahim olayda siyasi zafiyet var” dedi. Tantan, kamuoyuna da yansıyan Norveç’in başkenti Oslo’da PKK elebaşıları ile aralarında bugün MİT Müsteşarı olan hakan Fidan’ın da bulunduğu MİT görevlilerinin yaptığı görüşmenin ses kaydını hatırlatarak, “Oslo’da PKK elebaşıları ile yapılan müzakerenin ses kaydında dönemin MİT Müsteşarı A.G., PKK’nın her tarafı patlayıcılarla doldurduğunu itiraf etmişti. Bu konuda fazla söze gerek yok. Zaten, her tarafı bombayla doldurulmuş Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri hükümet tarafından PKK’ya terkedilmiş vaziyette. Burada herhangi bir bombanın veya onun sevkiyatının bilinip bilinmemesi önemli değil ki” diye konuştu.

PKK şehirlerde yapılandı

Tantan, “Bugün sorulacak esas sorunun ’PKK’nın kırsalda mı, şehirde mi?’olduğunu” belirterek, “PKK, kırsaldan şehire indi. Şehir yapılanmasını oluşturdu ve ona göre de her türlü eğitimi aldı. İstihbarat eğitiminden, öz savunma eğitimine kadar. Demek ki kırsal da PKK’nın yaşama şansı yok ki böyle bir tercihte bulundu. Çünkü kırsalda Türk Silahlı Kuvvetleri nokta atışı yapıyor artık. Eskisi gibi değil. Her şeyi yerinde tespit ediyor ve anında imha ediyor. Şehirde, şehir yapılanmasında TSK’nın hiç bir şey yapabilme şansı yok. Şehirde, PKK yapılanırken polis, jandarma ve istihbarat teşkilatları ne bu konuda ona karşı bir yapılanma içerisinde oldu, ne eğitildi. Hatta ‘açılım’ çerçevesinde iktidar tarafından polis, jandarma, istihbarat teşkilatlarının yetkileri ve görevleri sınırlandırıldı. Yani KCK’nın, PKK’nın bu faaliyetleri doğrultusunda verilen raporlar bile sümenaltı edildi. Onun için o tip bombaların gitmesi gelmesi gayet doğal” şeklinde konuştu.

“Her şey biliniyordu!”

Tantan, “Bu olay güvenlik ve istihbarat birimlerinin bir zafiyet içinde olup olmadığının göstergesi midir?” şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: “Bu olay bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğunun göstergesi değildir. İstihbarat bu konularla ilgili yıllarca rapor verdi. Buradaki en büyük zafiyet siyasi zafiyettir. Verilen raporlar doğrultusunda yapılması gerekenleri uygulamaya sokmayan siyasi zafiyet var. Bu konularla ilgili olarak her şeyin bilinmesine rağmen onu ortaya çıkarmayan, ortaya çıkmasını engelleyen bir siyasi tutsaklık var.”

 

PKK’nın mal varlığına el konsun

HDP’li 80 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe vermesiyle yeniden gündeme gelen dokunulmazlıklar konusunu değerlendiren Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının hiçbir çözüme hizmet etmeyeceğini söyledi. 3-5 Milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla bir şey elde edilmeyeceğini ifade eden Tantan, “Seçilen siyasiler de PKK’nın tehdidi altındadır. Onlar ne yapabilir ki? Onların dokunulmazlıklarıyla uğraşacağınıza neden sorunu baştan çözmek için PKK’nın mal varlıklarına el koymuyorsunuz. 3-5 siyasetçinin dokunulmazlığı kalksa ne olacak? PKK ve KCK’nın mal varlıklarına el koyulmalıdır” dedi. HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonuç elde edilmeyeceğini kaydeden Tantan, bunun kamuoyunu oyalama çalışması olduğunun altını çizdi. Tantan, asıl terör meselesinin 3 siyasi partinin (AKP, CHP, MHP) bir araya gelerek karar alabilecek bir hükümet kurmasıyla bitirilebileceğini dile getirdi. Tantan, sorunun kökten çözülmesi için yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: “TSK’nin istihbarat teşkilatı lağvedildi. Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın görevleri süratli bir şekilde tekrar verilmelidir. Acilen TSK istihbarat teşkilatının çağın gereklerine uygun olarak kurulması lazım.”