İphone’dan ilginç hızlı şarj iddiası!

İphone’dan ilginç hızlı şarj iddiası!
Teknoloji devi Apple, bu senenin Eylül ayında iPhone 14'ü tanıtmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon ile ilgili sızıntı bilgiler gelmeye başladı.

Sadece bu modele özel

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Teknoloji ekosistemi denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden birisi olan Apple, bugün içinde önemli bir etkinlik yaparak bu ekosisteme yeni üyeler kazandırmak istiyor. Bir yandan bu ürünler için çalışmalar sürerken şirketin Eylül ayında çıkması beklenen amiral gemisi telefonu ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

iPhone 14, mümkün olandan daha hızlı pil şarj etme imkanı sağlayacak

Apple’ın bu sene çıkarmaya hazırlandığı amiral gemisi akıllı telefonuyla ilgili sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu ürünle beraber bazı klasikleşmiş özellikleri de değiştireceğine dair bilgiler geliyordu. Bunlara şarj özelliği de ekleniyor. Apple’ın iPhone 14 ile beraber mümkün olandan daha hızlı pil şarj etme seçenekleri sunması bekleniyor.

Aslında büyük akıllı telefon üreticileri hızlı şarj konusunda oldukça ilerledi. Öyle ki bu hızlar 150W değerini bile gördü. Ancak Apple, bu zamana kadar hep geri planda kalmayı tercih etmişti. Ancak yeni akıllı telefonu ile hızlı şarj desteklemesi almanın yolunu açması, kapalı ekosistemi ile bilinen şirket için de ilk olacak.

Apple’ın hızlı şarj teknolojisini desteklememesinin arkasında yatan temel düşünce ise pil sağlığı. Şirket, mevcut pillerin hızlı şarjı desteklemeyeceğini düşünüyor. Ancak iPhone 14 ile bu duruşundan vazgeçen şirket, bazı iddialara göre pil ömrünü uzun tutmak için cihaz içinde bazı alanlardan tasarruf ederek pil boyutunu yükseltebilir.

iPhone 14 ile ilgili bazı sızıntı bilgiler

Akıllı telefonun piyasaya çıkmasına henüz aylar olmasına rağmen sızıntı bilgiler ulaşmaya devam ediyor. Bunlardan en önemlisi olarak iPhone telefonlarında bir ikon haline gelmiş çentik tasarımından vazgeçilecek olması gösterilebilir. Ancak bu henüz iddia aşamasında. Bazı iddialara göre ise çentik tasarımının kaldırılması bir sonraki iPhone 15 ile gerçekleşecek. Ayrıca Apple’ın eSIM teknolojisinin benimsenmesi için SIM kart yuvasını kaldıracağı da iddia ediliyor.

Ancak çentik tasarımı iPhone 14 ile kalksa bile devasa ön kamera çentiği aratmayacak. Ayrıca şirket, yeni telefon ailesiyle birlikte bir köklü değişikliğe daha gidiyor. Her seride olan “Mini” telefonların kaldırılacağı belirtildi. Özetle bu yıl bir mini modeli görmeyeceğimiz, onun yerine 14 Max isimli yeni bir cihazın seriye katılacağı iddia edildi.