iPhone 9 neden piyasaya sürülmedi

iPhone 9 neden piyasaya sürülmedi
iPhone 8'in satışlarının başlamasının ardından gözler iPhone 9'a çevrilmişti. Ancak şirket iPhone 9 yerine iPhone X'i tanıttı. Neden bu telefona '9' rakamı yerine 'X' harfi verildi? İşte detaylar...

12 Eylül 2017''de yapılan Apple''ın etkinliğinde iPhone 9''un tanıtılması beklenirken iPhone X adlı telefon tanıtıldı. iPhone X''te yer alan Face ID özelliği sayesinde Apple telefonların tümünde yer alan Touch ID özelliğinden vazgeçildi. Peki bu özelliği neden "iPhone 9" adıyla değil de "iPhone X" adıyla verdiler? Bunun özel bir sebebi olabilir mi?

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; bu konuyla ilgili Apple''ın CEO''su Tim Cook ipHone X''in tanıtımında açıklama yaptı. İlk iPhone''un üretiminin üzerinden on yıl geçtiğini ve bu süreçte dünyanın değiştiğini açıkladı. Bu açıklamadan yola çıkarak şu iki sonuç ortaya çıkıyordu:

1- iPhone’un 10. yılını kutlamak

2- yeni modelin bambaşka bir seri olduğunu ve önceki iPhone‘ların devamı olmadığını vurgulamak.

Bu sebeple iPhone X''e 10. yılda 9 adını vermek istemedikleri gibi bir sonuca verilebilir.

Diğer bir iddia ise 9 rakamının Japonya’da uğursuz olması. Pek çok marka, ürünlerini piyasaya sürerken yerel pazarlara göre strateji belirliyor. Asya’da ise halkın uğursuz rakamlara olan inancı nedeniyle isim değişikliği yapılıyor. Bu nedenle çeşitli ülkelerde 4 ve 9 gibi rakamlardan uzak duruluyor. Bu da iPhone 9 neden çıkmadı sorusunun bir diğer cevabı olarak kabul ediliyor.

İlgili Haberler