iPhone satışları çakıldı!

iPhone satışları  çakıldı!
2016 yılının ilk çeyreğinde iPhone satışları tek kelimeyle çakıldı.

Apple ile başarısızlık yan yana görmeye pek alışık olmadığımız kelimeler olsa da, yılın ilk çeyreğinde Amerikalı teknoloji devi için işler pek iyi durmuyor. Şirket bu yılın akıllı telefon konusunda hızlı bir giriş yaptı. Eylül ayında iPhone 7’yi tanıtacak olan Apple, yılın ilk aylarını boş geçmedi ve iPhone SE’yi satışa çıkardı. Ancak bu telefonun pek beğenilmemesi, satışları kötü etkiledi.

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki pazar payı artmadığı gibi, 2016 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yıldan bile düşüktü. Üstelik analistlere göre bu durum yıl boyunca devam edecek ve iPhone satışları daha da düşecek. 2015’in son çeyreğinde neredeyse 75 milyon iPhone satan Apple’ın 2016’nın ilk çeyreğinde sadece 42 milyon iPhone satabilmiş olması, satışların tam anlamıyla çakıldığını gösteriyor.

Bu düşüş şirketin hisselerini de etkiledi. Şirketin hisse değerinde ciddi bir düşüş yaşandı. Tabi söz konusu Apple olunca şimdilik endişelenecek bir şey olmasa da, 2016 şirket için pek de iyi bir yıl olmayacak gibi duruyor.