iPhone Se Tutmadı, Apple Gelirleri Düştü!

iPhone Se Tutmadı, Apple Gelirleri Düştü!
Apple, yılın ikinci çeyreğinde dair paylaştığı güncel raporda, gelirlerinin düştüğü görüldü. Gelirlerinin düşüş oranı ise yüzde 13 olarak açıklandı.

Uzun yıllardan beri gelirleri konusunda sürekli bir artış yaşayan Apple'da bir ilk yaşandı. Apple tarafından yılın ikinci çeyreğinde dair yapılan paylaşımda, gelirlerin düştüğü görülürken, bu düşüş oranı yüzde 13 olarak belirlendi.

Geçen yıl elde edilen gelirin 58,5 milyar dolar olduğu açıklanırken, bu yılki gelir 50.56 milyar dolar kaldı. Bu yaşanan veriler, markanın 2003 yılının ardından ilk defa gelirlerinin düştüğü görülürken, bu durum özellikle son satışa çıkarılan iPhone SE nedeniyle olduğu düşünülüyor.

Kar oranının düştüğü dönem içerisinde 51,2 milyon iPhone satışının gerçekleşmesi tüm şartlara rağmen oldukça yüksek bir başarı. Zira pek çok marka Apple'ın yakaladığı başarıyı yakalayamıyor. Satışta geçen yılki rakamlar ise 61 milyona kadar yükselmişti.  

Dolar Etkili!

Yaşanan bu durumun diğer bir etkisi ise dolarda yaşanan hareketlilik. Çin gibi ülkelerde satışların düşmesi ve dolar hareketliliği gelirin de azalmasına neden olurken, son dönemlerde de Çin'de yaşanan durumun Apple'ı ciddi şekilde etkilediği yönünde haberler yer alıyordu. Apple genel müdürü Tim Cook bu durumu değerlendirirken, sert esen rüzgarlara karşı yakalanan istatistiklerin başarı olduğunu söyledi. Bu durumdan kurtulmak isteyen başta Apple olmak üzere tüm markalar yeni telefon modelleri çıkararak piyasada hareketlilik yaratmak zorunda.