Apple’a özel fotoğraf gizleme özelliği geliyor: Galeride görünmeyecek

Apple’a özel fotoğraf gizleme özelliği geliyor: Galeride görünmeyecek
Apple telefon kullanıcıları galeride bazı özel fotoğraflarının görünmesini istemiyorsa o fotoğrafları artık gizleyebilecek.

iOS 16 üzerinde çalışan Apple şirketi iPhone modellerine yeni bir özellik ekledi. Fotoğraf gizleme özelliği üzerinde yeni bir güncelleme yapan şirket artık özel fotoğrafların bir parola veya FaceID arkasında gizli tutulabilecek. Dolayısıyla bazı hassas fotoğrafları telefonunuzu ele geçiren kişilerden ve hızlı parmaklardan uzak tutabilmeniz mümkün olacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Özelliği kullanmak için, Fotoğraflar uygulamasında korunmasını istediğiniz bir fotoğrafı girdikten sonra ekranın sağ üst köşesindeki ‘üç nokta’ ile ifade edilen seçenekler bölümüne girmeniz ve ve Gizle kısmına dokunmanız ve gizlemeyi ayarlamanız gerekiyor.

Fotoğrafınızı tekrar kontrol etmek istediğinizde, fotoğraflardaki Albümler sekmesine girdikten sonra ekranın en altındaki Yardımcı Programlar bölümünün altında "Gizli" sekmesine girmeniz gerekir. Bu adımdan sonra gizli albüme erişmek için FaceID veya bir şifre yardımı ile görsellerinize yeniden erişebileceksiniz.

Söz konusu sistem iOS 16’nın beta sürümü olduğundan, Eylül ayına geldiğimizde yazılımın son sürümü farklı bir şekilde çalışabilir. O yüzden buradaki yönergelerimizin Eylül ayı geldiğince değişebileceğini şimdiden söyleyelim

İlgili Haberler