Apple kullanıcıları o uygulamayı göremiyor

Apple kullanıcıları o uygulamayı göremiyor
iOS'ta 15.4.1 yüklü iPhone'larda "Apple Music" uygulamasının üçüncü taraf uygulamaların yerine geçtiği açıklandı. Uygulama indirildiğinde ana ekrana düşmediği gözlemlendi ve Dock’ta bulunan her türlü uygulamanın yerine geçtiği açıklandı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Apple Music, iPhone’daki sistem uygulamaları ile App Store’dan indirilen Twitter, Spotify, Google Chrome ve benzeri üçüncü taraf yazılımlar dahil Dock’ta bulunan her türlü uygulamanın yerine geçiyor. Söz konusu uygulama telefondan kaldırılmıyor, sadece Dock’tan silinip ana ekrana taşınıyor.

Apple konuyla alakalı açıklamada, sorunun farkında olduklarını ve kaynağını araştırmaya devam ettiklerini söyledi. Öte yandan yalnızca iOS 15.4.1 kullanıcılarının değil, eski sürüme sahip iPhone modellerinin de durumdan etkilendiği anlaşıldı. Bir sonraki iOS güncellemesiyle birlikte hatanın çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Fortnite’ın App Store’dan kaldırılması sebebiyle uzun süredir Apple ile yasal zeminde mücadele eden Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney, bu soruna ilişkin bir paylaşım yaptı. Sweeney, Apple’ın işletim sisteminde bu tarz hileler yaptığını iddia ederek şöyle konuştu:

Bunu iOS 15.4.1’de doğruladım. Spotify yüklü ve Dock’tayken, Apple Music’i yüklemek Spotify’ın Dock’tan kaldırılmasına yol açtı ve Apple Music’i bana sormadan oraya koydu. Apple Music çalıştırılmadan gerçekleşiyor. Bu yüzden Apple’ın işletim sistemini bunu yapmak için donattığı çok açık!

İlgili Haberler