Irak güçleri Tikrit’e girdi

Irak güçleri Tikrit’e girdi
ABD’nin sağladığı hava desteği sayesinde Musul Barajı’nı IŞİD’den geri alan peşmerge ve Irak ordusu dün sabah kalabalık bir grupla IŞİD kontrolündeki Tikrit’e girdi.

İdam edilen diktatör lider Saddam Hüseyin’in doğduğu kent olan Tikrit’te ilerleyen Irak ordusunu IŞİD’in döşediği mayınlar ve keskin nişancılar yavaşlatıyor.  IŞİD’in Tikrit’te 1700 kişiyi infaz etme görüntüleri tüm dünyada yankılanmıştı. Tikrit’te şeriat kurallarını uygulayan terör örgütünün bölgeden çıkarılması operasyonuna ABD hava desteği verdi. Bu arada, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD ordusunun son 72 saatte Musul Barajı ve çevresindeki IŞİD terör örgütü hedeflerine 35 hava saldırısı düzenlediği ve toplamda 90’ı aşkın hedefi yok ettiğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, “Irak hükümetinin talebi üzerine, ABD ordusu, savaş uçakları ve insansız hava araçlarını kullanarak Musul Barajı ve etrafındaki IŞİD mevzilerini bertaraf etti. Araçlar, teçhizat ve muharebe mevzileri gibi 90’ı aşkın hedefi yok ettik” ifadesini kullandı. Irak güçlerinin barajı militanlardan temizlediğini ve kontrol ettikleri alanı daha da genişletmek için çalıştığını belirten Kirby, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın bu operasyonları düzenleyen askerlerden olağanüstü gurur duyduğunu bildirdi. Kirby, Hagel’ın, ordunun gerektiği ölçüde bu tür misyonları devam ettirmeye hazır olduğunu bildiğini de kaydetti.