Irak Hükümeti: Barzani'nin şartlarını kabul edebiliriz

Irak Hükümeti: Barzani'nin şartlarını kabul edebiliriz
Irak Merkezi Hükümeti'nden korsan referandum sonrası gerginliklerle ilgili açıklama geldi. Hükümet sözcüsü, Barzani'nin şartlarını kabul etmek için ön şartları olduğunu açıkladı.

Irak Merkezi Hükümeti Sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Barzani ile masaya oturabileceklerini ancak bazı artları olduğunu açıkladı. Sözcü,  'IKBY'nin Irak'ın bütünlüğünü kabul etmesi' ön koşulları olduğunu belirtirken, petrol ihracatı, güvenlik ve sınır kontrolü gibi konularda da hükümete bağlı olmaları gerektiğini vurguladı. 

İBADİ: KÜRTLERE KARŞI SAVAŞMAYACAĞIZ

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak ordusunun Kürtlere karşı savaşmayacağını ancak anayasayı uygulayacaklarını söyledi.

Enbar’da istikrarın sağlanması konulu geniş katılımlı bir toplantıya katılan El İbadi, toplantının bir bölümünde, 25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumuna değindi.

El İbadi, “Ordumuzu, halkımıza karşı kullanmayız, Kürt vatandaşlara karşı da savaşmayız. Görevimiz, ülkenin toprak bütünlüğünü korumak, anayasayı uygulamak ve vatandaşlarımız ile ulusal kaynaklarımızı korumaktır” şeklinde konuştu.

Açıklamaları yansıtan Rudaw haberinde, “Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden dün akşam yapılan açıklamada, Iraklı güçlerin Kürdistan’a Kerkük’ün güney ve batı bölgesi ile Musul’un kuzeyinden saldırı hazırlığında olduğunun bildirildiğini” anımsattı.

İlgili Haberler