Peşmerge Başika'dan çekiliyor

Peşmerge Başika'dan çekiliyor
Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin Sincar ilçe merkezinde ve Mahmur'da kontrolü sağlamasının ardından peşmergenin Başika'dan da çekildiği iletildi.

Irak Ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, dün Kerkük ve bazı ilçelerine girdikten sonra bugün sabah saatlerinde Sincar'a da girdi. Sincar'da bulunan Peşmerge güçleri çekilirken, TSK'nın askeri mevcudiyeti bulunan Başika'dan da peşmergenin çekildiği bildirildi.

Bölgeden gelen bilgiye göre, peşmergenin çekilmesinin ardından Irak ordusu bölgenin hakimiyetini eline geçirdi.

PEŞMERGE SİNCAR'DAN KAÇTI

Irak'ın kuzeyinde tartışmalı bölgelere yönelik Irak ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin başlattığı operasyon kapsamında dün Kerkük ve bir çok ilçesine girilirken, bu sabah da Sincar'a girdi. Bölgedeki kaynaklara göre, Irak Ordusu, Irak Federal Polis güçleri ile bu sabah saatlerinde Sincar'a giren Haşdi Şabi birliklerinin yaklaşık 500- 600 kişiden oluşturları ve kent merkezine girdikleri belirtildi. 

MAHMUR PEŞMERGE'DEN ALINDI

Irak ordusu, federal polis gücü ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak güçler, sabahın erken saatlerinde konuşlandıkları Musul'un Kayyara kasabasından ilçe merkezine doğru hareket etti.

İlçe merkezinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmergeler ise tüm devlet kurumlarından çekildi.

Haşdi Şabi'nin Mahmur'a gelmesinden tedirgin olan bazı Kürt ailelerin, yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Erbil'e doğru yola çıkmaya başladığı görülüyor.

Erbil'in güneybatısında yer alan Mahmur ilçesi, 2003'ten bu yana Peşmerge güçlerinin denetiminde bulunuyordu.

İlgili Haberler