Irak’ta maskeli kişiler 18 Türk işçisini kaçırdı

Irak’ta maskeli kişiler 18 Türk işçisini kaçırdı
Irak’ın başkenti Bağdat’ın doğusundaki El Habibiye’deki Türklerin çalıştığı stadyum inşaatı şantiyesine yüzleri maskeli ve üniformalı kişiler tarafından baskın yapıldı

18 işçi kaçırıldı

Kapıları kırdılar

Stadyum inşaatının yapım firması Nurol Holding’den yapılan açıklamada karavanlarında uyuyan işçilerin silah zoruyla arazi araçlarına bindirilip kaçırıldığı belirtildi. Üniformalı kişilerin oda ve ofislerin kapılarını kırarak içeri girdikleri ve arama yaptıkları da kaydedildi.

3’ü mühendis

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin 14’ünün işçi, 3’ünün mühendis ve birinin muhasebeci olduğunu belirtti. Hükümet sözcüsü Kurtulmuş ise Iraklı yetkililerle temasa geçildiğini söyleyerek, “Onlar da henüz olayın nasıl olduğunu bilmiyor” dedi.  

 

Irak’ta maskeli kişiler 18 Türk işçisini kaçırdı

Irak’ın başkenti Bağdat’ın doğusundaki El Habibiye semtinde dün sabaha karşı  Nurol inşaata bağlı 30 bin kişilik stadyum inşaatı şantiyesine baskın düzenleyen yüzleri maskeli ve üniformalı kişiler 18 Türk işçisini kaçırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin 14 işçi, 3 mühendis ve 1 muhasebeci olduğunu belirterek, “Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik” dedi. Bilgiç düzenlediği basın toplantısında olayın saat 03.00 civarında meydana geldiğini belirterek, “Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle temas kurdu. Şu aşamada bu kişilerin ne için alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle temas halindeyiz. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ise olayın henüz sıcak olduğunu, Iraklı yetkililerle temasa geçildiğini söyleyerek, “Irak makamları da henüz olayın nasıl olduğunu ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmiyor” dedi. Nurol Holding’den yapılan açıklamada 18 Türk işçisinin karavanlarından zorla çıkarılarak arazi araçlarına bindirilip götürüldüğü belirtildi.

Bakanlığa bildirildi

Üniformalı kişilerin oda ve ofislerde kapıları kırarak arama yaptığı kaydedildiği açıklamada, haberin holdinge ulaşmasıyla konunun Dışişleri Bakanlığı ve yerel emniyet güçlerine aktarıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Olayın bir an önce açıklığa kavuşturularak personelimize sağ sağlim ulaşılması konusunda her türlü girişimde bulunmaktayız” ifadesi kullanıldı. Irak İçişleri Bakanlığı Bakanlığı Sözcüsü Albay Saad Maan da basına yaptığı açıklamada 18 Türk İşçisinin Bağdat’ın El Habibiye semtinden sabahın erken saatlerinde kaçırıldıklarını belirtti. Sözcü, kaçırılan işçilerin başkentin El Sadır bölgesinde bir stadyum inşaatında çalıştıklarını sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl Musul’da 46 Türk terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılmış ancak hiç bir eziyet görmeden 3 ay sonra serbest bırakılmışlardı.