İran nükleer anlaşmasından çekiliyor mu?

İran nükleer anlaşmasından çekiliyor mu?
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ülkesinin muhtemelen önümüzdeki birkaç haftada nükleer anlaşmadan çekileceğini söyledi.

Mehr News’a göre, Arakçi İran’ın muhtemelen önümüzdeki haftalarda nükleer anlaşmadan çekileceğini belirtirken, Avrupa’dan anlaşmayı canlı tutmak için ellerinden geleni yapmasını istediklerini de kaydetti.

Haberde, İran’ın Avrupa ve diğer tarafların anlaşmayı korumak istemeleri durumunda “daha çok fedakarlıklar” yapmaları gerektiğini söylediğine dikkat çekilirken, “İran’ın talep üzerine Çin, Rus, Fransa, İngiltere, Almanya ve Avrupa Birliği temsilcileri, Cuma (bugün) Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanarak JCPOA olarak bilinen 2015 tarihli anlaşmaya olan bağlılıklarını teyit ettiler” denildi.

Bu arada Arakç'nın Viyana’da konuşurken İran’ın çıkarlarının karşılanması gereğini vurguladığı  belirtilen haberde, Arakçi’nin “Bugün toplantı sırasında ABD’nin anlaşmadan çekilmesi  sonucunda dengesini yitirdiği için JCPOA’nın yoğun bakımda olduğunu söyledim” ifadeleri de yansıtıldı.