İran: Türkiye doğru yolda değil

İran: Türkiye doğru yolda değil
Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten sonra Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi de Erdoğan’a sert çıktı: Türkiye doğru yolda değil. Umarız Ankara bu tutumunu değiştirir.

İran eleştirilerin dozunu artırıyor

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Tayyip Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini tepki göstererek, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığını ileri sürdü. Burucerdi, “Türkiye’nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak’ta da benzer bir durumla karşılaştı” şeklinde bir ifade kullandı. Burucerdi, “Erdoğan, İran’ın Şii egemenliği peşinde olduğunu söylüyor bu kesinlikle yanlış bir ifadedir” dedi. Burucerdi, Türkiye’nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu belirterek “Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Ağır ifadeler
Önceki gün İran haber ajansı FNA, Erdoğan’ın açıklamalarını ağır ifadelerle eleştirmişti. FNA, “Terör kışkırtıcıları aç kurt gibi İran’a saldırıyor” başlığını kullandığı haberinde “ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve İsrail daha büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da ülke ve toplumların parçalanmasını cesaretlendirerek felaket bölgelerinin yaratılmasına yardımcı oldular” demişti.