İran'da eş zamanlı terör saldırıları.. İşte ilk görüntüler!

İran'da eş zamanlı terör saldırıları.. İşte ilk görüntüler!
İran'ın başkenti Tahran'da çifte saldırı düzenlendi. İran Parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde eş zamanlı saldırı yapıldı. En az 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları IŞİD üstlendi. Meclis'teki 4 terörist öldürüldü.

İran'ın başkenti Tahran bu sabah eş zamanlı iki saldırıyla sarsıldı.

İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir terör saldırısının ise önlendiğini açıkladı.

İran İçişleri Bakanlığı da, parlamento binasındaki 4 teröristin kadın kılığında olduğunu açıkladı. 

İran Parlamentosu'ndaki saldırıda an az 12 kişinin öldüğü ve 4 kişinin rehin alındığı belirtilirken, Humeyni Türbesi'ndeki intihar saldırısında da 1 işçinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu ifade edildi. 

İran Parlamentosu'daki çatışma ve rehine olayı saatler sürdü. Parlamento'daki 4 terörist öldürüldü ve operasyon sona erdi. Saldırının sona ermesiyle birlikte İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani parlamentoya gitti. 

Parlamentoda silah açan saldırganlardan biri-

İran'da iki noktada gerçekleşen saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi. 

İran basını kaleşnikoflarla parlamento binasına saldıran 4 teröristin yakalandığını ve parlamento binasında bir odada tutulduğunu belirtiyordu.

Silahlı saldırganların parlamento binasının kuzey kısmında içeri girmeye çalışarak, korumalara ateş açtığı belirtilmişti. 

 

-Humeyni türbesindeki patlama anı-

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI 

İran İstihbarat Bakanlığı saldırıların terörist gruplar tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. İran İçişleri Bakanlığı da olağanüstü toplanma kararı aldı. 

-Patlamadan hemen sonra türbenin giriş kısmı-

 

"BİRİ SİYANÜRLE İNTİHAR ETTİ"

İran'ın İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV de, Ayetullah Humeyni Türbesi'ndeki teröristlerden birinin siyanür içerek intihar ettiğini duyurdu. 

İRAN'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA 

Başkenti Tahran'da düzenlenen eş zamanlı saldırıyla ilgili İran'dan ilk resmi açıklama geldi. İran İstihbarat Bakanlığı saldırıların terörist gruplar tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

 

 

İlgili Haberler