Irak'ta sansür talebi

Irak'ta sansür talebi
Irak'ta sansür talebi

Iraklı milletvekili "gösterileri yayımlayan kanallar kapatılsın" talebinde bulundu.

Iraklı milletvekili Salih el-Lebban, son haftalarda Maliki Hükümeti'ne karşı düzenlenen gösterileri yayımlayan televizyon kanallarının kapatılması için başvuruda bulundu.

 

Başbakan Nuri el-Maliki'nin başkanlığını yaptığı Kanun Devleti Koalisyonu'ndan milletvekili olan Lebban, Enformasyon ve İletişim Yüksek Kurulu'na gönderdiği dilekçede, milli bütünlüğe zarar verdiği, etnik ayrımı körüklediği gerekçesiyle hükümet karşıtı gösterileri yayımlayan kanalların kapatılmasını talep etti.

 

Lebban'ın, yayınlarının durdurulmasını istediği yayın organları arasında "Enbar, Felluce, El-Bağdadiyye, Eş-Şarkıyye, Salahaddin, Musuliyye" gibi televizyon kanalları yer alıyor.

 

Iraklı milletvekili, her cuma farklı adlarla düzenlenen protestolara tepki olarak, Irak'ta yayın yapan kanalların milli birlik, beraberlik vurgusu yapan programlar yayımlaması çağrısında da bulundu. Irak Enformasyon ve İletişim Yüksek Kurulu, Irak'ta yayın yapan yerli ve yabancı tüm kanallara çalışma ruhsatı veren tek kurum olarak biliniyor.