İran’da terör saldırısına tepkiler sürüyor

İran’da terör saldırısına tepkiler sürüyor
İran’ın Avaz kentinde düzenlenen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası ülkeden tepkiler gelmeye devam ediyor. İranlı yetkililer saldırıdan ABD ve ABD’nin Ortadoğu’daki müttefiklerini sorumlu tutuyor.

Serkan TALAN / Yeniçağ

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında düzenlenen silahlı sonucu hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. İran Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Hüseyin Selami, cenaze töreninde ABD ve israil’e sert sözlerle yüklendi. Selami, saldırıdan ABD ve İsrail’in sorumlu olduğunu belirterek, intikamlarının çok şiddetli olacağını söyledi.  Selami ayrıca iki ülkenin yaptıklarının sonuçlarına katlanacaklarını sözlerine ekledi.

Cenaze törenine katılan pek çok kişi ABD ve İsrail aleyhine slogan attılar.

“ABD’NİN MÜTTEFİKLERİ SORUMLU”

İran’ın Ahvaz kentinde İran-Irak savaşının yıl dönümü nedeni ile düzenlenen askeri geçit töreninde bir gurup saldırgan askerlere ve törene katılan halka ateş açtı. Düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin yaklaşık yarısını İran Devrim Muhafızları askerileri oluşturuyordu.

Reuters’in haberine göre, İranlı üst düzey yetkililer, ABD’nin Ortadoğu’daki müttefiklerini saldırıya sebep olmakla suçluyor. İran bölgede özellikle Suudi Arabistan ile Yemen konusunda yoğun bir anlaşmazlık içinde.

İran’da İstihbarat birimlerinden alınan bilgiye göre saldırı ile ilgili pek çok kişi gözaltına alındı. Yetkililer soruşturma konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı ve ülkede yaşayan Arap kökenlilerden oluşan Al Ahvaziye örgütü üstlenmişti.

İlgili Haberler