İran'dan ABD'ye füzeli cevap

İran'dan ABD'ye füzeli cevap
ABD'nin ağır suçlamalarının ardından, İran bugün yapacağı Devrim Muhafızları tatbikatında yeni füze denemeleri gerçekleştireceğini duyurdu.

AFP'nin haberine göre, İran bugün yapacağı Devrim Muhafızları tatbikatında yeni füze denemeleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Devrim Muhafızları'nın internet sitesindeki açıklamada, tatbikatta İran tarafından üretilen radar, füze ve siber savaş sistemlerinin yanı sıra komuta ve kontrol merkezlerinin kullanılacağı belirtildi.

ABD SAVUNMA BAKANI'NDAN AĞIR SUÇLAMA

Öte yandan Japonya’da temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis, "terörizmin en büyük sponsorunun İran" olduğunu söyledi.

Yurt dışına gerçekleştirdiği ilk seyahat turu kapsamında Güney Kore ziyaretini tamamlayarak Japonya’nın başkenti Tokyo’ya geçen Mattis, ev sahibi ülkenin hükümet yeklileriyle yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında İran’ı hedef aldı.

DHA'nın haberine göre; Mattis, "İran söz konusuysa; bu, dünyada terörizmin tek büyük devlet sponsorudur. Görmezden gelmenin faydası yok. Reddetmenin faydası yok" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı ayrıca, "Şu anda Ortadoğu’daki güçlerimizin sayısının arttırılması için herhangi bir gereklilik görmüyorum" dedi.

Irak ve Afganistan’ın işgalleri sırasında saha komutanlıkları yürütmüş olan eski general, kuvvet artırımı için her zaman kapasitelerinin olduğunu sözlerine ekledi.