Irkçı taraftarlara tepki gösterdi, kırmızı kartla atıldı!

Irkçı taraftarlara tepki gösterdi, kırmızı kartla atıldı!
Ukrayna’da oynanan Dinamo Kiev-Shaktar Donetsk maçında Dinamo Kiev taraftarlarının ırkçı tezahüratlarına maruz kalan Shaktar oyuncusu Taison, taraftarlara tepki gösterdi. Maçın hakemi, ırkçı tezahüratlara maruz kalan oyuncuyu kırmızı kartla oyundan attı.

Ukrayna’da oynanan Dinamo Kiev-Shaktar Donetsk maçında yaşananlar, tribünlerdeki ırkçıkık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Shaktar Donetsk’in kaptanı Taison, kendisine ırkçı tezahüratlar yapan Dinamo Kiev taraftarlarına tepki gösterince kırmızı kartla oyundan atıldı.

Shakhtar'ın ezeli rakibini 1-0 yendiği maçın 74. dakikasında gelişen bir kontratak sırasında Taison'a yönelik ırkçı reaksiyonlarda bulunan Dinamo Kiev taraftarları, 31 yaşındaki futbolcuyu kızdırdı.

Topu Kiev tribününe degaj attıktan sonra orta parmağını gösteren Taison sonrasında gözyaşları içerisinde kaldı. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen takım arkadaşı Dentinho'nun da oldukça duygusal olduğu görüldü. Bu esnada Dinamo Kievli futbolcular Taison'a sarılarak meslektaşlarına destek çıktılar.

Bu olayın ardından hakem Mykola Balakin oyuncuları protokol gereği saha dışına aldı. Stadyumda anons yapıldıktan sonra oyuncular sahaya döndüler ve hakem 80. dakikada Taison'a kırmızı kart gösterdi.

Shakhtar Teknik Direktörü Luis Castro hakemin bu kararına tepki olarak müsabakanın ardından basın toplantısına çıkmadı.

İlgili Haberler