Fidan: Öcalan egosantrik kişilik

Fidan: Öcalan egosantrik kişilik
Sürecin önemli aktörü, istifasından önce, “Öcalan merkeze kendini koyuyor. Her mesajı ciddiye almayın Kandil bile söylediklerini dikkate almıyor” diyordu

Kozmik oda sessiz
ÖCALAN’ı öve öve bitiremeyen AKP’nin kozmik odasına Hakan Fidan’ın bu sözleri ve beraberinde yapılan “can sıkıcı” yorumlar bomba gibi patladı. Sonrasında da malum istifa süreci. Davutoğlu’nun güvenlik zirveleri ve İmralı heyetleri ile görüşmelerdeki  çıkmaz bir türlü aşılamıyordu.

“Kandil” tezgahı!
ÇÜNKÜ, ortada Kandil’den kovulan bir heyet ve de HDP içinde de var olan büyük görüş farklılıkları vardı. Hükümet kaynaklarından pompalanan “Kandil yan çiziyor” açıklamaları da ileride ne olur ne olmaz kaygısıyla tezgahlanıyordu. Zerk edilen “Fidan’dan gerçekçi yaklaşımlar” da ekstra mahiyetinde.

Ve “sır küpü” kaçtı
SKANDALLAR ve başarısızlıklarla dolu gerçekten çok yorucu bir trafikte son çare olarak sığınılan milletvekili dokunulmazlık süreci... Ve hâlâ hayata geçirilmeye çalışılan kurnaz hesaplar; “Çözüm süreci, olur da rayına oturursa, siyasi figür olarak devam eder...” Anlayacağınız; “sır küpü” kaçtı!..

Ahmet Takan yazdı