IŞİD Kerkük’ü vurdu, peşmerge komutanı öldü

IŞİD Kerkük’ü vurdu, peşmerge komutanı öldü
TerÖr örgütü IŞİD, Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’e ağır silahlarla saldırdı. Çatışmada 6 peşmerge öldü, 46 kişi de yaralandı.

IŞİD Kerkük’ü vurdu, peşmerge komutanı öldü

Ölenler arasında peşmerge tugayı komutanı Tuğgeneral Şerko Rauf’un da olduğu açıklandı. Militanlardan biri intihar saldırısı düzenlerken, diğer iki terörist ise üzerlerindeki bombaları patlatamadan polis tarafından yakalandı.

IŞİD militanları, dün Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentine saldırı düzenledi. Çatışmada 29 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı. Ölenler arasında peşmerge tugayı komutanı Tuğgeneral Şerko Rauf’un da olduğu açıklandı. Bir güvenlik yetkilisi, IŞİD’in günün ilk saatlerinde Kerkük’ün güneyinde ve batısında saldırılar düzenlediğini, ağır silahların da kullanıldığı çatışmaların sürdüğünü söyledi. Kent merkezine de giren IŞİD militanları, Kasr Oteli’ni ele geçirmek ya da havaya uçurmak için güvenlik güçlerine saldırdı. Militanlardan biri, intihar saldırısı düzenledi. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı. Kasr Oteli, çok sayıda polisin bulunduğu eski Kerkük Emniyet Müdürlüğü binasının yanında bulunuyor. IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki bazı köylere saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası iki köyü ele geçirdi. Peşmerge, köyleri almak için IŞİD’le sokak çatışmasına girdi. IŞİD, aynı saatlerde Musul çevresindeki peşmerge mevzilerine de saldırı  düzenledi, 10 kişi öldü. Kerkük’te dün sabah yerel saatle 10.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar yürürlükte olacak.  Bu arada Kürt yönetiminin başı Mesut Barzani’nin yardımcısının Peşmergeye destek için emrindeki tugayla Kerkük’e geldiği belirtildi.

Telafer Kalesi
IŞİD, Irak’ın Musul kentindeki tarihi Telafer Kalesi’nin bir bölümünü patlayıcılarla yıktı. IŞİD  Telafer ilçesinde yer alan Asurlular döneminden kalma tarihi kalenin içerisindeki resmi dairelerin bulunduğu bazı bölümleri, patlayıcılarla yıktı. Kale içindeki polis merkezi, vakıflar dairesi ve güvenlik güçlerine bağlı birimlerin kullandığı binalar tahrip oldu. Telafer, 2013’ten beri IŞİD’in elinde. Binlerce aile, başka kentlere göç etmek zorunda kaldı.