IŞİD Türk şirketinin gaz bölgesini ele geçirdi

IŞİD Türk şirketinin gaz bölgesini ele geçirdi
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahları grupların, Diyala ilinde doğal gaz kuyuları açma alanında hizmet veren biri Türk diğeri Fransız iki şirketin çalıştığı bölgeyi ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Diyala ilinde faaliyet gösteren iki firmaya ait gaz kuyuları açma şirketini kontrolü altına aldı. Şirketlerin isimlerine dair herhangi bir bilgi verilmedi.
Daha önce yapılan açıklamada, IŞİD’in öncülüğündeki silahlı grupların Diyala’nın merkezine yaklaşması nedeniyle bölgedeki işletmelere uyarıda bulunulduğu, daha sonra bölgedeki şirketlerin çalışanlarının güvenli alanlara nakledildikleri kaydedilmişti. IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin 10 Haziran’da Irak’ın en büyük kentlerinden Musul ve Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit’in yanı sıra bölgedeki bazı kentlerde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı. Ayrıca ülkenin kuzeyindeki Salahaddin iline bağlı Tikrit’le beraber Süleymanbeg ve Yesrib’in de aralarında bulunduğu 10 ilçe ve nahiye, ordunun kontrolünden çıkmıştı. Söz konusu bölgeleri IŞİD militanlarıyla silahlı grupların kontrol ettiği belirtiliyor.