IŞİD’den Irak’ta gözlem noktasına saldırı: 1 asker öldü

IŞİD’den Irak’ta gözlem noktasına saldırı: 1 asker öldü
Terör örgütü IŞİD'ın, Irak'ın Kerkük kenti Dakuk ilçesi yakınlarında orduya ait gözlem noktasına yönelik silahlı saldırısında bir Irak askerinin öldüğü bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir Nuri''nin yaptığı açıklamada, kentin güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı Albu Muhammed köyü yakınında Irak ordusuna ait gözlem noktasına saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırının terör örgütü IŞİD militanları tarafından yapıldığını aktaran Nuri, teröristlerin hafif silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda bir askerin öldüğünü kaydetti.

Saldırıdan sonra Dakuk ilçesi yakınlarında operasyon başlatıldığı bilgisini veren Nuri, operasyonun ilçenin güneyindeki kırsal bölgede de devam edeceğini belirtti.

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014''te Irak''ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017''de IŞİD''e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak''ın IŞİD''ten temizlenmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor. (AA)