IŞİD’den sonra kolera ve tifo tehdidi!

IŞİD’den sonra kolera ve tifo tehdidi!
Türkmeneli Sağlığı Derneği Başkanı Aydın Beyatlı, Erbil’deki Kazr bölgesine sığınan Türkmenler arasında kolera ve tifo salgını başladığını söyledi. Bayatlı, “Çadır kentlerin sıcaklığı 48 derece. Kadın ve çocuklar hastalıktan kırılıyorlar. İlaç ve doktora ihtiyacımız var” dedi.

IŞİD’den sonra kolera ve tifo tehdidi!

Türkmeneli Sağlığı Derneği Başkanı Aydın Beyatlı, Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde kolera ve tifo tehlikesinin baş gösterdiğini söyledi. 48 derece sıcaklığın bulunduğu çadır kent bölgelerinde ciddi hastalık tehditlerinin olduğunu ifade eden Beyatlı, “Oldukça kirli bir ortam var. Özellikle, yaşlı, kadın ve çocuklar adeta hastalıktan kırılıyorlar. Onlara acil yardım yapmamız gerekiyor” dedi. Aydın Beyatlı, Erbil-Musul arasındaki Kazr bölgesine sığınan Türkmenlerin durumlarının içler acısı olduğunu ifade etti. 

Ayrım yapılmamalı
Tifo ve kolera salgınının ortaya çıkmasının an meselesi olduğunu söyleyen Beyatlı, 17 doktor ile Türkmenlerin yaşadıkları bölgeye gideceklerini kaydetti. Türkmenlere  gıda  ve ilaç yardımlarının organize edilmesi gerektiğini anlatan Beyatlı, şunları söyledi: “Canlı bir afet senaryosu uygulanıyor. Sünniler ile Şiiler arasındaki gerginliği doruğa çıkarmak istiyorlar. Senaryo nereye gider bilmiyoruz ama oradaki arkadaşlarımızın birlik içinde hareket etmelerini istiyoruz. Şii ve Sünni arasında ayrım yapılmamalı. Aynı zamanda Kürt-Türkmen düşmanlığı oyununa da gelinmemesini istiyoruz. Kerkük’ün 1 milyon 630 bin nüfusu var. Referandum yapılabilir. Bugün Kerkük’ü alabilirsiniz. Peşmergeniz var, silahınız var. Gücünüz var. Arkanızda batı var. ’Kerkük Kürdistandır’diyebilirsiniz. Saddam size baskı yaparken kolay lokma olmadınız. Siz de bugün zalim pozisyonunu alırsanız, Kerkük kolay lokma olmaz. Çıban olur, yüreğinizde kalır. ’Kerkük, Kürdistan’ın’dersen. Rahat edemezsiniz. Kerkük, Türklük kokuyor. Bunu yaparken kimseye zarar vermeyiz. Kürt’e, Arap’a zarar verilmez. Eğer bir oldu bittiyle Kerkük’ü Kürt şehri yapmaya kalkarsanız ne Türkmenler ne de Kürtler huzurlu olur.”