IŞİD'e kaçan Alman kız böyle yakalandı!

IŞİD'e kaçan Alman kız böyle yakalandı!
16 yaşındayken terör örgütü IŞİD'e katılmak için Almanya'dan Suriye'ye giden ve geçtiğimiz gün IŞİD'ten kurtarılan Irak'ın Musul şehrinde yakalanan Alman Linda Wenzel'in yakalanma anına ait detaylar ortaya çıktı.

Wenzel'i bulan Iraklı güvenlik güçleri o anları anlattı.

Almanya'nın Bild gazetesine 'Muhammed Şuraf' takma adıyla konuşan Iraklı asker, Wenzel'i önce IŞİD seks kölesi yaptığı Ezidi kadınlardan biri sandıklarını ifade etti.

"Önceden ateş altına aldığımız yıkılmış bir eve girdik. İçerden birilerinin yardım istediğini duyduk ve kolundan yaralı halde yerde yatan bu kızı gördük" diye konuşan Şuraf, Wenzel'in IŞİD militanı olduğunu anlamadıklarını söyledi.

a1-029.jpg

Şuraf o anları şu sözlerle anlattı; "Komutanımız gelene kadar hepimiz çok mutluyduk ve onunla fotoğraf çektiriyorduk. Ancak komutan kızı sorgulamaya başladığında birşeylerin ters olduğunu anladık.  Ona diğer IŞİD militanlarının yerlerini sorduğumuzda cevap vermekten kaçındı. Kızın Kürtçe konuşamadığını anladığımızda ise onun IŞİD  militanlarıyla birlikte olduğunu düşünmeye başladık. Komutanlarımızdan biri az da olsa Almanca biliyordu ve genç kadın onun sözlerine anında yanıt verdi"

Linda Wenzel şu anda Irak'ın başkenti Bağdat'ta Alman yetkililerin kimliğini şüpheye yer kalmayacak şekilde netleştirmesini bekliyor.

5970ee5461361f1618b0bc7b.jpg