IŞİD’in vahşeti dur durak bilmiyor

IŞİD’in vahşeti dur durak bilmiyor
Terör örgütü IŞİD, iki ABD’li gazeteciden sonra, şimdi de bir İngiliz vatandaşının başı kesilerek infazının görüntülerini yayınladı

IŞİD’in ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un başını keserek öldürdüğü videoda görüntülenen David Haines’in de yine aynı şekilde başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren bir video internette paylaşıldı. Daha önceki baş kesme videolarındaki militan ile aynı kişi olduğu tahmin edilen İngiliz aksanlı yüzü maskeli kişi bu seferki videonun gerekçesinin İngiltere hükümetinin IŞİD’e karşı hava saldırılarına destek verme kararı alması olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron’a seslenen IŞİD militanı, “Cameron, bu İngiliz vatandaşı senin Kürt peşmergeyi silahlandırma kararının bedelini ödüyor” diye konuştu. Militan ayrıca bir diğer İngiliz vatandaşı rehinenin “Batı’nın IŞİD’e karşı eylemleri durmazsa sırada olduğunu” söyledi.
Şeytani eylem
İngiltere Başbakanı Cameron, İngiliz vatandaşı David Haines’in öldürülmesini “tam anlamıyla şeytani bir eylem” olarak niteledi ve “Haines’in katillerinin bulunması için gereken her şeyin yapılacağı” sözünü verdi. 44 yaşındaki David Haines 2013 yılında insani yardım görevlisi olarak gittiği Suriye’de rehin alınmıştı. David Haines’in kardeşi Mike Haines ise Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayınladığı yazılı açıklamada “Kardeşim David iki çocuk babası sevgi dolu bir insandı” dedi. Videoda dizlerinin üzerinde duran kişi, “Adım David Cawthorne Haines. Ölümümden sadece ve sadece aldığı kararlar nedeniyle David Cameron sorumludur” diyor.
Video için ABD Başkanı Obama’dan da bir açıklama geldi. Obama, “Kalbimiz ve tüm düşüncelerimiz David Haines’in ailesi ve İngiltere halkıyla birlikte” dedi ve ABD’nin “yakın dostu ve müttefikinin” acısını paylaştığını ifade etti. Obama, olayı “barbarca” olarak nitelendirdi ve güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.