IŞİD'le mücadele Kürdistan'a destek için!

IŞİD'le mücadele Kürdistan'a destek için!
Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, ABD’nin bir yandan Suriye’nin toprak bütünlüğünden bahsederken diğer yandan terör örgütlerini silahlandırarak bu ülkenin bölünmesine katkı sağladığını söyledi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Suriyeli Kürtlerin niyetlerini hiçbir zaman gizlemediğini, otonom veya özerk bir bölge yaratma amacında olduklarını açıkça söylediğini belirten Loğoğlu, şöyle dedi: “Bu suretle ABD, silah vererek IŞİD ile mücadele kisvesi altında Kürtlerin bu eylemine destek vermiş oluyor.

Bu durum Irak’ta yaşanan gelişmelerle birlikte düşünüldüğünde sonunda bağımsız sözde Kürt devleti gibi bir durum ortaya çıkıyor. ABD’nin terör örgütlerini silahlandırması doğru değil. Bu Suriye’nin geleceği bakımından da yanlıştır. ABD’nin önceliği IŞİD ile mücadele etmek ve Rakka’yı almak. Bundan sonra Suriye’nin geleceği gündeme gelecek.

Bu durum Suriye’deki çatışmaların daha da artması anlamına gelir. Suriye’nin toprak bütünlüğü için Türkiye’nin çözüm masasında olması gerekir. Türkiyesiz bir çözüm elde edilmek istenirse bu Suriye’nin parçalanacağı
anlamına gelir.”