İslam Memiş bu daha fragman dedi: Altında asıl yükselişin ne zaman yaşanacağını açıkladı

İslam Memiş bu daha fragman dedi: Altında asıl yükselişin ne zaman yaşanacağını açıkladı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, haftayı sert bir yükselişle kapatan emtia fiyatlarındaki hareketlerin ilerleyen günlerde devam edeceğini belirtti. Memiş, altın fiyatlarının ne kadar yükseleceğine yönelik yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

İsrail'de yaşanan tansiyonun giderek tırmanması ve son olarak ABD Başkanı Joe Biden tarafından ulusa sesleniş konuşmasında çatışmanın büyüme ihtimaline yönelik sinyaller verilmesi, varlık sahiplerinin 'güvenli liman' altına yönelmesine neden oldu.

ALTIN AYLAR SONRA YENİDEN ZİRVEYE OTURDU

Dünyada bulunan jeopolitik risklerin günden güne artıyor oluşu, altın fiyatlarında yeni bir sıçrama yaşanmasına neden olurken, Ekim ayının ilk haftalarını sert düşüşlerle kapatan ons altın gün içerisinde 1997 doları görerek son ayların en yüksek seviyesine imza attı.

Emtia fiyatlarının yükselişinin yanı sıra, borsaların teker teker dip yapması, birikimini hisse senedi olarak değerlendiren yatırımcıların yavaş yavaş altına yönelmesine neden olabilir. Türkiye'de emtia piyasaları denilince akla gelen isimlerin başında yer alan İslam Memiş, geçtiğimiz haftalarda yaptığı uyarıların teker teker gerçekleştiğini hatırlatarak, altın için ısrarla belirttiği fiyatlara nihayet gelindiğine dikkat çekti.

Memiş, yaşanan yükselişlerin ilerleyen haftalarda belirli fiyat dengelemeleri ile aşağı yönlü çekileceğini belirtirken, çok kısa sürede yeniden bir sıçrama gerçekleşeceğini ve altın tarafında tarihi rekorların kırılacağını iddia etti. İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar.

"ALTIN GELECEK HAFTA ÇOK SERT DÜŞÜŞ YAŞAYACAK"

"Yaşanan askeri gerginliklerin ardından altın tarafında bu hafta ciddi bir yükseliş gördük. Cuma günü kapanış seansında 1997 doları gördük ancak buradan tekrar 1930-1880 dolar seviyelerine doğru bir geri çekilme bekliyorum. Çünkü bugün ya da yarın insani koridorla alakalı bir haber akışı gelir. Rehine takaslarıyla alakalı bir haber gelir ve soğuk bir ateşkes imzalanır diye düşünüyorum. Hatta bugün Hamas tarafından 2 ABD'li rehine, anne ve kız serbest bırakıldı.

Tansiyonun biraz daha azalmasını bekliyoruz. Bölgede mahsur kalan vatandaşların kurtarılması, insani yardım tırlarının gönderilmesi gibi kısa vadeli iyimserlikler yaşanabilir. Bir hafta kadar da sürebilir ancak sonra ne olacak?

"KASIM AYI ALTINDA TARİHİ REKORLAR PEŞ PEŞE KIRILACAK"

İsrail tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki; kesinlikle kara harekatı düzenlenecektir Gazze'ye. Bu katliamların devam edecek olması, bölgedeki gerginliği ve piyasalara etkisini sürdürecektir.

2 haftalık süreç içerisinde kara harekatının başlamasını öngörüyorum. Burada füzelerin sürekli havada uçuşması ABD ekonomisine zarar verecektir. Kısa vadeli bir durgunluk, kara harekatının başlamasıyla birlikte yeniden tırmanan altın fiyatlarına neden olacak. O yüzden öncelikle 1930 ve devamında 1880 dolara kadar düşüş yaşanabilir ancak bu geri çekilmeler kısa vadeli olacaktır. Kara harekatının başlamasıyla birlikte jeopolitik risk yeniden ulaşacak ve bu sefer ons altında 2057, 2070 ve 2090 dolara kadar tarihi bir yükseliş görebileceğimizi söyleyebilirim.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Gram altın fiyatı bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en üst seviyesini test etmiş oldu. Serbest piyasalarda gram altın/TL 1870 lira seviyesine kadar yükseldi. Ekim ayı için beklediğimiz direnç 1880 lira.

Gram altın fiyatı şu anda 1855 lira, bozma fiyatı ise 1845 lira. Ekranlarda fiyatları takip edenler bu seviyelerden haberdar olamıyor. Yıl sonu için beklentimiz 1880 lira seviyelerindeydi ancak buralara çok erken gelindi. İlerleyen süreçte ons tarafında yükselişlerin geleceğini düşünürsek, gram altın tarafında 2023 belki de 2000 liranın üzerinde kapanış gösterebilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar