Mustafa Balbay'dan Emin Çölaşan tepkisi

Mustafa Balbay'dan Emin Çölaşan tepkisi
Sözcü yazarları Emin Çölaşan'a FETÖ'den ceza verilemesine tepki gösteren Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, "Çölaşan’a FETÖ’ye yardımdan ceza vermenin tek sonucu olabilir; FETÖ’ye yardım" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet yazarı ve CHP'li eski milletvekili Mustafa Balbay, bugünkü köşe yazısında Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Necati Doğru ve Gökmen Ulu'ya verilen cezaları kaleme aldı.

Verilen kararları tepki gösteren Balbay, şu ifadeleri kullandı: 

"Adalet tartışması açısından yılı Sözcü gazetesi davası ile noktaladık. Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya, Gökmen Ulu’ya FETÖ’ye yardımdan ceza toplum vicdanında o kadar ters tepti ki, örneğin Çölaşan’ın amansız rakipleri bile kabul edilemez bulduklarını açıkladılar.

Emin Çölaşan’a FETÖ’ye yardımdan ceza vermenin tek sonucu olabilir:

FETÖ'ye yardım!"

HEDEFLERİN HİÇBİRİ TUTMADI

2019 yılında ekonomideki hedeflerin hiçbirinin tutmadığını ifade eden Balbay, aile bütçesinin tüm kalemlerin yüzde 30-50 arası bir artış olmasına rağmen asgari ücrete yapılan zammın bunun 3'te biri oranında olduğunu söyledi.

Balbay, şöyle devam etti:

"2019 gündem maddelerini sıraladığımızda ortada sevindirici bir durum yok.

Ekonomide açıklanan hedeflerin hemen hiçbiri tutmadı. Tutmadığı için de her ay yeni bir paket açıldı. Yılın sonunda gördük ki, elde, “Burası çok önemli”, “Bir sonraki ay bu aydan daha güzel olacak” sözlerinden başka bir şey yok. 

Aile bütçesinin tüm kalemlerinde artış yüzde 30-50 arası, asgari ücrette artış bunun üçte biri!"