Özyavuz: Güneyimizdeki Kürt bölgeleri birleşti

Özyavuz: Güneyimizdeki Kürt bölgeleri birleşti
Hükümetin izlediği yanlış Suriye politikası, terör örgütü PKK ve IŞİD’le mücadele oyunuyla ona destek veren ABD’nin ekmeğine yağ sürdü, bu hata Türkiye’ye Irak ile Suriye’nin kuzeyindeki kantonların birleşmesiyle büyük bir sorun olarak yansıdı

MHP MYK üyesi İbrahim Özyavuz, Türkiye’ye yakın olan Kuzey Suriye’deki bölgede nüfusu yapısının değiştirildiğini belirterek, “Bölgede Türkmenler başta olmak üzere bütün halkları zorla göç ettirdiler ve Ayn-el Arap’tan Kürt nüfus getiriyorlar. Kürt bölgesinin petrolünü de buradan akıtacaklar” dedi.

Devreden çıkarıldı

MHP’li İbrahim Özyavuz, PYD’ninÖncüpınar sınır kapısının karşısındaki bölgeye tamamıyla hakim olduğunu ve vahşi terör örgütü IŞİD’in kaçırtıldığını söyledi. Irak’ın kuzeyinden Öncüpınar kapısına kadar olan bölge tamamıyla Kürtleştirildiğine dikkat çeken Özyavuz, “Kontrol PYD’ye geçti. Bölgeye sürekli Kürt nüfusu getiriliyor. Ayn-el Arap bölgesindeki Kürtleri, Türkmenler başta olmak üzere Arapların ve bölgedeki diğer halkların boşalttıkları yerlere yerleştiriyorlar. Demografik yapı tamamıyla Kürtlerin istediği şekilde değişiyor” diye konuştu. Peşmerge reisi Mesut Barzani’nin kontrolündeki Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinden çıkarılan petrolü denize ulaştırmak için yapısal değişikliğe gidildiğini  kaydeden MHP’li Özyavuz, Irak  merkezi hükümetin de bu yolla  devreden çıkarıldığını vurguladı. Özyavuz, “Bundan sonra petrolün parasını sözde Kürt yönetimi alacak. Türkiye’nin dibinde de önce özerk bir yapı oluşturuyorlar, ardından Kuzey Irak’la birleştiriyorlar. Fiili durum bu. ABD’nin de verdiği destekle bunu gerçekleştiriyorlar” dedi. Bu arada ABD yönetimi, yaptığı açıklamalarla Kuzey Suriye’deki Kürtlerin durumuna gelişen olayları hala araştırıldığını belirtiyor. Bu durum da bu bölgelerdeki Kürtlere göz yumulduğunu gösteriyor.