Sıcaklıklar 12 derece düşecek

Sıcaklıklar 12 derece düşecek
Sıcaklıklar 12 derece düşecek

Tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar ise 10-12 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden

Tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar ise 10-12 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yağış dalgasıyla birlikte hava sıcaklığının, bugün kuzeybatı kesimlerde 10-12 derece olmak üzere kuzey, iç ve batı bölgelerde, yarın ise iç ve doğu kesimlerde azalması bekleniyor. Bugün Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı çevrelerinde beklenen yağışların, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Marmara ve Batı Karadeniz’de dünden itibaren kuvvetli olan rüzgarın, bugün kuzey ve iç kesimler ile Ege kıyılarında kuvvetli, Batı Karadeniz’in kıyı kesiminde ise  fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor. Yarın; Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde beklenen yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzey ilçeleri, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun’un kıyı kesimleri ile Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar etkili. Dün gece başlayan 2 gün etkili olan yağış ve serin hava Perşembe günü etkisini kaybedecek. Yetkililer yağmur ve fırtına nedeniyle sel, su baskını ve hortuma karşı vatandaşı uyardı.