İslam toplumlarında değer yitimi

Ne olay çıktı, ne de dünya karıştı. Hatta kan gövdeyi de götürmedi. Çünkü İslam dünyası değerler kırılmasını en derinde yaşıyor.

Politikacılar boşuna konuşuyor.

Öncelikle kendilerinin inandırıcılığı halk tarafından sorgulanıyor.

İslam ülkelerini yöneten iktidarlar, kendi çıkarlarının ötesinde İslam'ın öz değerlerini savunduklarını söyleseler de pratikte yaşamıyorlar.

Bu sebeple "Trump İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıyor, dünya karışır" söylemi  boş çıktı. Ve her zaman olduğu gibi İsrail kurşunlarının muhatabı Filistin halkının bizzat kendisi oldu.

Bundan sonra da öyle olacak.

Zaten, gelişmelerin bu yöne doğru ilerlediğinin işaretleri gerçekleşmekteymiş. Kudüs meselesi gündeme gelince öğrendik.

İsrail çoktandır Tel Aviv'deki devlet dairelerinin çoğunu buraya taşımış bile.

Bütün bunlar olurken, yani ayak sesleri duyulurken hiç sesi soluğu çıkmayan İslam ülkeleri yöneticilerinin birden bire feveran etmelerinin bir anlamı da yok.

Aynı durum Türkiye'yi yönetenler için de geçerli. Türkiye'dekiler de sesini çıkarmadı. Hatta sözde İslami olduklarını söyleyen basın yayın organları bile suskundu.

Ateş bacayı sarınca çıkmış bağırıyoruz.

Nitekim Arap Dünyasına bakın..

Kâbe ve Bahreyn iktidarları suskun.

Diğerlerinden çıkan itiraz sesleri de ortada.

Neden?

Çünkü İslam Dünyası yorgun...

Ve çok daha önemlisi "İslam" adına iş yapıyorum diyenlerin çoğu Amerikan'ın yanında yer alarak Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdi.

ABD, tüm silahlı taşeronlarını Müslüman toplumlardan üretti. 1990'lardan bu tarafa, Afganistan'dan, Mısır ve Tunus'a kadar bütün yandaş militarist örgütler ABD hesabına çalışmıyor mu?

El Kaide'den El Nusra'ya, oradan IŞİD'e ve nihayet İslami etiket kullanmasalar bile PKK ve PYD de ABD'nin kontrolünde ona hizmet eden örgütler değil mi?

Hep soruyoruz..

PYD'ye silahları neden veriyorsunuz diye..

Belli değil mi?

Türkiye ile savaşması için.

Bu ne demek?

ABD, Türkiye ile dolaylı bir savaşın içinde demek. Başka bir ifade ile ABD, yıllardır, İsrail'in bölgede işini halletmek ve Orta Doğu'da istenen düzenlemeyi yapmak için PKK'yı Türkiye'ye saldırtıyor demektir.

Kısaca vekâlet savaşlarının anlamı da tam olarak bu değil mi?

Evet.. Bu.

İslam ülkelerinin temel sorunu, iktidarda kalmak ve bu kalışı, sürekli hale getirmek maksadıyla dini (İslam'ı), siyasal amaç için kullanmaktır. Dinin insanları etkileme kapasitesini fark ederek, din yoluyla toplumu çok kolay yoldan kontrol edebileceğini fark eden Amerika, El Kaide, IŞİD, El Nusra vb. örgütleri cemaat ve tarikatları kullanarak ortaya çıkardı. Bu çarpıtılmış ve yoz İslam anlayışı, din adına masum insanların celladı oldu. İslam toplumlarının kurulu düzenini bozdu. Huzuru ortadan kaldırdı.

İslami cemaatler, adalet mücadelesi vermek yerine, kin ürettiler, kan ürettiler. Adaleti yere çaldılar.

Özgürlük isteyecekleri yerde, Allah'ın verdiği Cüz'i iradeyi şeyh kılığındaki sözde dini önderlere teslim ederek zihinsel kölelere dönüştüler. Böylece kitleler tek kişinin bağlıları (psikolojik köleleri) haline getirildi.

İslam toplumları, ihaneti gördü.

Ve bu ihanet karşı taraftan değil, içeriden geldiği için de büyük değerler kırılması yaşadı. Halen daha yaşamaya devam ediyor..

Bu sebeple Kudüs tepkisi beklendiği gibi gerçekleşmiyor.

Yazarın Diğer Yazıları