İsmail Devrim için toplanan gruba polis müdahalesi

İsmail Devrim için toplanan gruba polis müdahalesi
İzmit'te, evinin banyosunda intihar eden İsmail D. (45) için bir araya gelerek, protesto eden gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan 15 kişi, emniyete götürüldü.

Körfez ilçesindeki evinin banyosunda, kendisini tavana bağladığı iple asıp, yaşamına son veren İsmail D. için İzmit'teki Fethiye Caddesi'nde bir araya gelen 15 kişi, basın açıklaması yapmak istedi. 

'Parasız eğitim haktır' yazılı pankart açan grubu polis ekipleri, Kocaeli Valiliği'nden izin alınmadığı için uyardı.

Ekipler, grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Polisler, 4'ü kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

VALİLİK YALANLAMIŞ, MİLLİ EĞİTİM DOĞRULAMIŞTI

İsmail Devrim'in intihar etmesinin ardından Kocaeli Valiliği, olayın maddi gerekçelerle gerçekleşmediğini iddia etmiş ve açıklamada aileye baş sağlığı ya da yardım sözünde bulunmaması dikkat çekmişti. 

İlçe Müdürlüğü ise olayın "babanın çocuğuna kıyafet alamamasından kaynaklandığı" açıklamasını yapmıştı.

Milli Eğitim açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir."

İlgili Haberler