İsmail Koncuk: "Hükümeti uyarıyoruz"

İsmail Koncuk: "Hükümeti uyarıyoruz"
Hükümete hukukun üstünlüğü ile ilgili uyarılarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, "Sayısal üstünlüğünüz tasarıyı kanunlaştırmaya yetebilir ama hayırlı bir iş yapmış olmazsınız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Hükümetin bir yandan OHAL'in kaldırılacağını söylerken diğer yandan da OHAL şartlarını devam ettirmek istediğini ifade eden Koncuk, hükümeti uyardı.

Koncuk'un paylaşımları şöyle:

OHAL yasası artık kalksın diyoruz, neden? Çünkü Türkiye normalleşmeli, Türkiye kanunların uygulandığı, hukukun üstünlüğünün esas alındığı bir ülke olmalı ve hukuk ayıplı bir ülke görüntüsünden hızla çıkmalı. Çıkmazsa sosyal ve ekonomik olarak bedelini ödemeye devam ederiz.

İktidar bir yandan OHAL kaldırılacak derken, diğer yandan OHAL şartlarını aynen devam ettirmek istiyor. “ Efendim, FETÖ ile, terörle mücadele etmeyelim mi?” gibi bir gerekçeye yaslanarak ucube bir yasa tasarısını dayatmaktadır. Bu mücadele mevcut kanunlarla da yapılabilir.

Bir yandan tüm dünyaya pembe bir tablo çizip, normalleşme, hukuka uygun davranma sinyalleri göndereceksiniz, diğer yandan OHAL’i 3 yıl uzatmak demek olan kanunları dayatacaksınız. Bu anlayış normalleşme ve yeniden, asgariden bir hukuk devleti olma iddiasından uzaklaşma demektir.

İYİ Parti olarak iktidarı uyarıyoruz, sizden beklenen hukukun üstünlüğüne esas adımlar atmanızdır. Sayısal üstünlüğünüz tasarıyı kanunlaştırmaya yetebilir ama hayırlı bir iş yapmış olmazsınız. Gelişmiş hukuk ile, ekonomik göstergeler arasında ciddi bir bağlantı olduğu açıktır.

ekran-alintisi-508.jpg