İsmail Ok: Hedefimiz yüzde 50+1

İsmail Ok: Hedefimiz yüzde 50+1
'Yeni Parti'yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, hedeflerinin yüzde 50+1 olduğunu söyledi.

Yeni parti çalışmalarına katılan Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, hedeflerinin Meclis’te grup kurmaktan öte yüzde 50 artı bir oy alarak cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Türkiye’yi yeniden parlamenter sisteme geri döndürmek olduğunu söyledi.

Ok, “Milletimize güveniyoruz, inanıyoruz. İlkesel duruşla çalışıyoruz” dedi.

AKP’de yaşanan belediye başkanlarının istifa krizine de değinen Ok, bu konudaki tartışmaların Bizanslı komutanların İstanbul’un fethi sırasında meleklerin cinsiyetini tartışmasına benzetti.

Ok, “Partiler tüzükleri ve ilgili kanunlar çerçevesinde istediği kişiyi aday gösterir, seçilirse o kişi artık herkesin belediye başkanıdır. Hukuk devletinde belediye başkanlarının nasıl açığa alınacağı bellidir. Soruşturma açıldıktan sonra delileri yok etme, gizleme, başkaları üzerinde baskı yapma ihtimali olursa görevden el çektirilir. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuyorsunuz, suç isnadı yok, ancak istifa baskısında bulunuyorsunuz” diye konuştu.