İsmail Ok: Türkiye'yi 'Yeni Parti' yönetecek

İsmail Ok: Türkiye'yi 'Yeni Parti' yönetecek
Siyasete Meral Akşener'le birlikte devam etme kararı alan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 'Yeni Parti'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin tüzük ve parti programı ile ilgili 3 günlük çalıştayda yer alan isimlerden Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, Türkiye'nin yetiştirdiği, alanında uzman isimlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bursa'da düzenlenen 3 günlük çalıştayın çok verimli geçtiğini aktaran Ok, devlet kurumlarının işleyişini yakından bilen, özel sektörü tanıyan, bütün sosyal kesimleri temsil eden çok değerli isimlerle bir araya geldiklerini ifade etti.

Ok, "3 gün boyunca geceli gündüzlü büyük emek vererek toplantılar düzenledik. Ekonomiden dış politikaya, eğitimden güvenlik sorununa kadar birçok alanda ülkemizin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik bir parti programı ile milletimizin karşısına çıkacağız. Çünkü kuracağımız parti Türkiye'yi yönetmeye talip" dedi.

İlk seçimlerde yüzde 50 artı 1'in çok üzerinde bir oy oranı hedeflediklerini vurgulayan Ok, devletin, milletiyle birlikte daha güçlü ve huzurlu olması gibi ideallerinin olduğunu ifade etti.

Ok, 3 günlük çalıştayı şöyle özetledi: "Hazırlanan program bütün kesimlerin beklentilerini karşılayacak bir program. Bu anlamda kimsenin şüphesi olmasın. Öncelikle içeride birlik ve beraberliği sağlayacağız. Bunu sağlayamayan bir parti Türkiye'nin kuşatılmışlığına karşı koyamaz. Türkiye'nin ekonomisinden milli güvenliğine, eğitimden tarımına, sosyal politikalarına kadar her alanda çözüm önerilerini esas alan bir parti programı ortaya çıkıyor.  

Zaten böyle bir ideali olmayan partinin yüzde 50 artı 1'i yakalaması mümkün değil. Prti içi demokrasinin esas alındığı bir tüzükile Türk milletinin karşısına çıkacağız. Tüzüğümüzle parti içi demokrasinin esas alındığı,  'Ben yaptım oldu' anlayışından uzak duran bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz.

Teşkilatların ve parti tabanının teklif ve önerilerini dikkate alan bir anlayışı hâkim kılacağız. Demokrasinin bütün kuralları ile işleyeceği bir tüzük hazırlıyoruz. Parti içi denetimi esas alacağız. Partiye gönül vermiş insanlarımızın söz sahibi olduğu bir mekanizma olmasından yanayız." 

Çalışmalar bittikten sonra önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na partiyle ilgili müracaatlarını yapacaklarını belirten Ok, "25 Ekim'de milletimizin huzuruna çıkmayı planlıyoruz. Bütün engellemelere rağmen Türk milletine ve devletine hizmet yolunda inançlı ve azimli bir şekilde sayın Meral Akşener'in yanında yürüyoruz ve yürümeye de kararlıyız" diye konuştu.

İlgili Haberler