İsmail Saymaz 2004’te devletin zirvesinde ne konuşulduğunu açıkladı. Saray çok kızacak

İsmail Saymaz 2004’te devletin zirvesinde ne konuşulduğunu açıkladı. Saray çok kızacak
İsmail Saymaz Halk TV’de 2004 yılında MGK raporunu okuyarak, “Sen MİT'in raporuna itibar etmeyeceksin de Et Balık Kurumu'nun raporuna mı itibar edeceksin!” dedi.

İsmail Saymaz Halk TV’de FETÖ ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saymaz, 2004 yılında Milli Güvenlik Konseyi’nde takdim edilen raporu açıkladı.

Saymaz, “Siz devletin başındayken 2004 yılında önünüze rapor geldi. 2004 MGK’sında bunların önüne bu tabloyu koydular, AKP’nin önüne geldi.” dedi.

Devamında Saymaz, “24 Haziran 2004 tarihli MGK raporu var. O dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, ‘Nurculuk faaliyetleri ve Fetullah Gülen’ konulu gündem maddesi için Genelkurmay Başkanlığı’nın takdim metnini okuyor.” Şeklinde anlattı.

“O dönem Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Erdoğan’dı, Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakan Yardımısı Abdullah Gül’dü. Bu metin okunuyor. İyi dinleyin 18 yıl önce ne söylenmiş.” Diyen Saymaz metni okudu:

“Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik tehdit unsurları sadece terör örgütleriyle sınırlı olmayıp devletin bekasını tehdit eden her türlü unusurun yakında takip edilmesi arz edilmektedir. Bu çerçevede dini esasa dayanan bir devlet kurmayı amaçlayan en etkin ve en çok tarafta kitlesine sahip olan Fetullah Gülen grubudur. “

8-10 sayfalık metni okuyan Saymaz, “Kardeş, sen MİT''in raporuna itibar etmeyeceksin de devlet diye Meteoroloji’nin raporuna mı itibar edeceksin Et Balık Kurumu''nun raporuna mı itibar edeceksin!” diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler