İsmail Saymaz: Ziya Gökalp kim, meczup Kadir Mısıroğlu kim

İsmail Saymaz: Ziya Gökalp kim, meczup Kadir Mısıroğlu kim
Hürriyet Gazetesi muhabiri Saymaz, T24 yazarı Tayfun Atay’ın köşe yazısına gönderme yaparak “. Ziya Gökalp kim, meczup Kadir Mısıroğlu kim..” ifadelerini kullandı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, T24 yazarı Tayfun Atay’ın köşe yazısına gönderme yaptı.

 Twitter hesabından Atay’ın yazısını paylaşan Saymaz, “Ziya Gökalp, modern Türk milliyetçiliğinin kurucusu babası olarak Atatürk'e ve tüm Kuvvacılara ilham verdi. Çağının en güçlü Türk düşünürüdür. Gökalp'in "Türkleşmek İslamlaşmak ve Muasırlaşmak" kitabı bugüne bile ışık tutar. Ziya Gökalp kim, meczup Kadir Mısıroğlu kim..” ifadelerini kullandı.

saymaz-001.png

BAHÇELİ’YE TEPKİ

T24 yazarı Tayfun Atay, Türkçülük akımının önde gelen isimlerinden Ziya Gökalp hakkında skandal sözler söyleyen Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu hakkında açıklama yapmayan MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında yazdı.

 Atay, köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Aslında göreli perspektiften, mesela Yusuf Akçura ile kıyaslandığında Türkçülük anlayışında İslami duyarlılığa fazlasıyla yer vermiş Ziya Gökalp’e (üstelik kendilerini “Türkçüler darılmasın” diye mevzuya dâhil de ederek) vurucu/devirici reddiyede bulunan Mısıroğlu karşısında gık çıkarmıyor ülkücü-milliyetçi cephe…

Bunda içine yavaş yavaş girdiğimiz yerel seçim sürecinde kurulmuş ittifakta bir çatlak yaratmama hususundaki hassasiyetin bir payı var mıdır dersiniz?!..

Herhalde ne Bahçeli göze alabiliyor Gökalp üzerinden Türkçülüğe yönelik yenilir-yutulur cinsten olmayan sözleri nedeniyle Mısıroğlu’nu tekdir etmeyi şu süreçte…

Ne de Erdoğan ya da diğer “post-İslamist” iktidar seçkinleri, yetişmelerinde yadsınamayacak payı olan “İslamcı” Mısıroğlu’na yönelik bir “hizalama” girişiminde bulunmaya yeltenebiliyorlar.

Yani Mısıroğlu adeta iki ucu keskin bıçak gibi!..”

MISIROĞLU NE DEMİŞTİ

Atatürk Düşmanı ve sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu, Türkçülük akımının önde gelen isimlerinden Ziya Gökalp hakkında skandal ifadeler kullanmıştı. Mısıroğlu, Türkçüler darılmasın, Ziya Gökalp, dinsiz münevver yetişmesinde birinci derecede mesuldür” ifadelerini kullanmıştı.

Sözde tarihçi Mısıroğlu, sözlerine şöyle devam etmişti:

“Ziya Gökalp’i Türkçüler adam zanneder, Ziya Gökalp’in Türkiye’ye naklettiği sosyoloji, dini bütün metafizik hakikatleri ile âdeme mahkûm eden bir sistemdir. Durkheim sosyolojisidir. Durkheim bir Yahudi’dir. Bir Yahudi’nin sistemini Ziya Gökalp Türkiye’ye adapte etmiştir. Ziya Gökalp Kürt’tür, Türkçülük yapar. Kürtçülük yapan Bedirhanzade’ler Arap’tır. Abbasi hanedanlığındandır. Bu işler, biraz karışıktır. Bazı insanlar, bazı maksatla, bazı davaları güderler. İman adamı olmak başka şeydir, siyaseten bazı davaları gütmek başka şeydir.”

İlgili Haberler