İsmet Büyükataman: “Kurultay demokratik bir haktır”

İsmet Büyükataman: “Kurultay demokratik bir haktır”
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ilginç açıklamalarda bulundu. Ataman, kurultayın adabıyla yapılırsa hak olduğunu söyleyip, kongre isteyen il başkanlarına çattı.

Büyükataman, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen, partisinin il, ilçe teşkilatlarına yönelik bilgilendirme ve üye katılım toplantısında, 1 Kasım genel seçimlerinden sonra kendilerine yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimin ardından her şeye ''Hayır'' diyen ve iktidar olma fırsatlarını elinin tersiyle iten bir siyasi hareket olarak yaftalandıklarını dile getiren Büyükataman, bugün geldikleri sürecin kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

Parti olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini anlatan Büyükataman, şöyle konuştu: 

''1 Kasım seçimlerinin ertesi günü 2 Kasım'dan başlamak üzere olağanüstü kurultay çağrısını gündeme getirdiler, bu demokratik bir haktır. Bu hakkı kullanmak isteyen arkadaşlarımızın bu talebi gündeme getirmelerinde de bir mahsur yoktur ama bütün bu işler yapılırken milliyetçi hareketin geleneklerine, milliyetçi harekete yakışan adaba uygun davranmak zorunluluğu vardır.''

İL BAŞKANLARINA ÇATTI

''Bu hakkı kullanırken ülkücü edep ve terbiyeye uygun bir hassasiyet içerisinde yaklaşım sergilemek zorundasınız. Bu hareketin tarihinde ilk defa seçilmiş il başkanlarından bir grup, kendi dahil olduğu o süreçte, kendisinin ödemesi gereken faturayı bir kenara bırakarak taşımış olduğu bu sorumluluğu göz ardı ederek, partisini mahkeme kapılarına mahkum hale getirdi. Partisini mahkemeye verdi, bunlar yaşandı, şüphesiz tarihe gerekli notlar düşüldü. Bizler de gerekli notları aldık. 7,5 ay MHP tartışıldı. MHP'nin itibarsızlaşmasının temennisi adına olağanüstü gayretler ortaya konuldu, çok ciddi imkanlarla birtakım organizasyonlar yapıldı.''

İlgili Haberler