İspanya'da kritik pazar

İspanya'da kritik pazar
İspanya’da yasa dışı ilan edilen Katalonya Özerk Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunda tansiyon yüksek. İspanya polisinin referandum sandıklarına el koydu çıkan olaylarda 377 kişinin yaralandığı bildirildi.

Katalonya Özerk Yönetimi'nin başkenti Barselona’da çok sayıda kişi geceyi oy merkezlerinde geçirdi. Bazı noktalarda oy merkezlerinin kapısına traktörle barikat kuruldu. İlk sandıklar oy merkezlerine ulaştı. Katalan yönetimi oy pusulalarına el konulması nedeniyle seçmenlerin evlerinde bastırdıkları pusulaları kullanabileceklerini açıkladı. 



Katalanlar belirlenen oy merkezlerinin kapalı olması durumunda herhangi bir sandığa giderek oy kullanabilecek. İspanya polisi ise müdahale için hazır beliyor. Organizatörler, Katalanlara “pasif direniş” çağrısında bulunuyor. Buna göre polis sandıklara müdahale ederse katalanlar şiddet olaylarına karışmayacak, polisi alkışlarla protesto edecek.

Öte yandan referandum karşıtları da sokaklara inerek protesto eylemlerini sürdürüyor. Kent merkezinde toplanan vatandaşlar İspanya'nın ulusal ve anayasal birliğini savunarak, referanduma karşı çıktı.

POLİS SANDIKLARA EL KOYUYOR

İspanyol polisi ve jandarması yasa dışı olduğu açıklanmasına rağmen Katalonya'da bölgesel yönetimin yapmak istediği bağımsızlık referandumuna müdahele etti.

Katalonya Özerk Yönetiminde oy verilmesi için hazırlanan merkezlere İspanyol polisi ve jandarması baskınlar yaptı, bağımsızlık yanlılarının sivil direnişini kırararak, sandıklara ve oy pusulalarına el koydu. 

İspanya İçişleri Bakanlığı, yasa dışı bağımsızlık referandumuna izin vermediklerini ve tüm oy pusulalarına ve sandıklara el koymaya başladıklarını açıkladı.

OLAYLARDA 377 KİŞİ YARALANDI

İspanyol polis ve jandarmasının Katalonya'daki bağımsızlık referandumuna müdahalesinde 337 kişinin yaralandığı bildirildi.

İlgili Haberler