İspanya’da Luis Enrique dönemi

İspanya’da Luis Enrique dönemi
İspanya Milli Takımı’nda Hierro’dan boşalan teknik direktörlük görevine, bir dönem Barcelona2yı çalıştıran Luis Enrique getirildi.

İspanya'da Fernando Hierro'dan boşan milli takım teknik direktörlük koltuğuna Luis Enrique'nin getirildiği duyruldu.

İspanya, 2018 Dünya Kupası'nda yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni teknik direktörünü açıkladı. İspanya Futbol Federasyonu, Luis Enrique ile anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu.

Real Madrid, Zinedine Zidane'ın ayrılmasının ardından İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui ile anlaşmıştı.

İspanya Futbol Federasyonu da bu gelişme üzerine Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala Lopetegui'nün görevine son vermiş ve Rusya'da düzenlenen turnuvada Fernando Hierro, takımı yönetmişti.

Dünya Kupası'nı 5 puanla lider bitiren İspanya, Son 16 Turu'nda ev sahibi Rusya'ya seri penaltılar sonucu kaybederek elenmişti.

LUİS ENRİQUE KİMDİR?

Futbolculuk kariyerinde 1991-1996 yılları arasında Real Madrid'de forma giydikten sonra Barcelona'ya transfer olan Luis Enrique, 2003 yılına kadar Katalan devinde görev yapmıştı.

2008-2011 yılları arasında Barcelona B takımını çalıştıran teknik adam, 2011-12'de Roma'da 2013-14'te Celta Vigo'da 2014-2017 yılları arasında da Barcelona'da teknik direktörlük yapmıştı.

Luis Enrique, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 2 La Liga şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 İspanya Kral Kupası şampiyonluğu ve birer kez de Dünya Kulüpler Kupası ile İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.